IB – PYP

IB-PYP

Irmak Okullarında verilen eğitimin temel hedefleri; öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin farkına varmasına ve geliştirmesine yardımcı olacak olanakları sağlamak, okul ortamında yaşadıkları deneyimleri ve gözlemleri dünyanın gerçekleri ile ilişkilendirmeyi öğretmek, demokratik toplum yaşamında gereksinim duyacakları bilgi, beceri, tutum, davranış edinmelerini sağlamak, başka inanç, değer ve düşüncelerin var olduğunun farkına varmalarını ve onlara saygı duymalarını sağlamak, yaratıcılık ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmektir.

IB – MYP

Uluslararası Bakalorya Orta Yıllar Programı (MYP) 5. sınıftan 7. sınıfa kadar devam eder ve okulumuzun 11. ve 12. sınıflarda sunduğu IB Diploma Programı için mükemmel bir hazırlık sağlar.

MYP, uluslararası düşünen ve değişen ve giderek birbiriyle ilişkili hale gelen bir dünyaya sorumlu bir şekilde katılmak için gereken bilgi, tutum ve becerilere sahip bağımsız öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ortaokulumuz, 28 Nisan 2023 tarihinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’ nun (MYP – Middle Years Program) Orta Yıllar Programı’ı otorizasyonunu almış ve programı uygulamak için yetkilendirilmiştir.

IB – DP

IB programlarının her biri, geniş, dengeli, kavramsal ve bağlantılı, ayrıntılı ve gelişimsel olarak uygun bir müfredat veya müfredat çerçevesi sağlar. IB programları, öğrenciler için geniş ve dengeli bir akademik çalışma ve öğrenme deneyimi yelpazesine erişim sunar. Kavramsal öğrenmeyi teşvik eder, bilginin edinilebileceği çerçeveler oluşturur ve konu alanları arasında ilgili olan ve öğrenmeyi bütünleştirmeye ve müfredata tutarlılık katmaya yardımcı olan güçlü organize edici fikirlere odaklanırlar. Programlar, bağlantı kurmanın, akademik disiplinler arasındaki ilişkileri keşfetmenin ve dünya hakkında bireysel konuların kapsamının ötesine ulaşan yollarla öğrenmenin önemini vurgular. Ayrıca öğrencilere öğrendiklerini çevrelerindeki dünyayla ilişkilendirmeleri için özgün fırsatlar sunmaya odaklanırlar.

Advance Placement – AP

AP

Öğrencilerini hayata hazırlarken değer üreten ve evrensel ölçekte fark yaratan bireyler olmaları için onlara uygun akademik ortamalar sunmayı ön koşul sayan, öğrencilerine evrensel standartlarda eğitim olanağı sunan Özel Irmak Lisesi öğrencileri, 2014-2015 öğretim yılından itibaren daha lisede iken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlayan AP Programı’na dahil oldu.

CIS

CIS’e ( Council of International Schools) başvuran okulumuz, 20 Ocak 2001 tarihinde asıl üyeliğe kabul edilmiştir.

ECIS

ECIS; 1965 yılında kurulan, 3000 eğitimcinin bir araya geldiği yıllık genel kongreler düzenleyen, öğretmenlerin mesleki gelişimi için profesyonel yardımlar sağlayan, danışmanlık hizmeti veren bir kuruluştur.

Okulumuz bu kuruluşa uluslararası standarda sahip olmak amacıyla başvurmuş ve 20 Ocak 2001’de asıl  üyeliğe kabul edilmiştir.