• Eğitimi, gönüllü bir toplumsal sorumluluk hizmeti olarak kabul eden “Gençlik Kültür ve Hizmet Vakfı” ile “Yapı Merkezi” bir araya gelerek, eğitim kurumları açmak ve işletmek üzere 1994 yılında Nitelikli Eğitim Kurumları AŞ.’yi (NEKAŞ) kurdular.
  • Nitelikli Eğitim Kurumları AŞ’nin ilk eğitim kurumu olan Irmak Okullarının, vakfın mülkiyetindeki Caddebostan kampüsünde kurulmasına karar verildi ve 4 yaştan 18 yaşa kadar süren tamamlanmış bir eğitim vermek üzere okulun kademeli olarak büyümesi planlandı. Irmak anasınıfı ve 8 yıllık ilköğretim okulu olarak 1995’te açıldı. Eğitim yaşamına anasınıfı, 1., 2. ve 3. sınıflarla başlayan ilköğretim okulu, her yıl bir üst sınıf eklenmek suretiyle ilk mezunlarını 2001 yılında verdi.
  • Irmak Lisesi (Hazırlık +4 yıl olmak üzere) 2001 yılında açıldı ve 2005 yılında ilk mezunlarını başarıyla üniversiteye yerleştirdi. Bugün Irmak Okullarında 3 yıllık Anaokulu +4 yıllık İlkokul ve Ortaokul ile Hazırlık +4 yıllık lise eğitimi verilmektedir.
  • Irmak Okullarında her çocuğun özgün yeteneklere sahip olduğu düşünülerek öğrencilerin farklı yönlerinin öne çıkarılması esas alınır. Uyguladığı farklılaştırılmış eğitim modeli Irmak’taki ‘fark yaratma’nın temelini oluşturur.