Irmak Okullarında verilen eğitimin temel hedefleri; öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin farkına varmasına ve geliştirmesine yardımcı olacak olanakları sağlamak, okul ortamında yaşadıkları deneyimleri ve gözlemleri dünyanın gerçekleri ile ilişkilendirmeyi öğretmek, demokratik toplum yaşamında gereksinim duyacakları bilgi, beceri, tutum, davranış edinmelerini sağlamak, başka inanç, değer ve düşüncelerin var olduğunun farkına varmalarını ve onlara saygı duymalarını sağlamak, yaratıcılık ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmektir.

Bilim ve teknoloji çağının hızla ilerlediği günümüz dünyasında, eğitime ulusal ve evrensel kimlik kazandırarak öğrencilerimizin entelektüel birikimlerine katkıda bulunmak; onları ülke ve dünya gündemini, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden ve uluslararası platformlarda kendilerini rahatlıkla ifade edebilecek donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda, uluslararası standarda sahip olmak için:
Anaokulu ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerimiz için IB organizasyonunun PYP (Primary Years Programme) uygulanmaktadır. PYP; yaşama saygı gösteren, dili etkili kullanan, estetiğe özen gösteren, öğrenmeyi disiplinler üstü bir çerçeveye oturtan, grupları ve kurumları anlayan, doğal dünyaya büyük saygı gösteren ve çalışmanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde, değerlerin ve bilimsel gerçeklerin rehberliğinde ilerleyen ve sınıfta öğrenilenlerle yaşamın gerçekleri arasında bağlantı kurabilen, nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlar. İnanıyoruz ki, her öğrencinin dünyayı net bir şekilde ve bütünlük içinde görmesini hedefler. PYP, öğrencileri yaratıcılığa, soru sormaya, araştırma yapmaya ve iş birliği içinde çalışmaya yönlendirir.

Irmak Okulları, 14 Mayıs 2008 tarihinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’ nun (PYP – Primary Years Program) İlk Yıllar Programı’nı uygulamak için yetkilendirilmiştir. Bu yetkiyle, Irmak Okulları uluslararası standartlarda eğitim veren uluslararası bir okul olma özelliğini belgelendirmiştir.