Irmak Okulları Tanıtım Günleri

Anaokulu ve İlkokul tanıtım günümüz 17 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de gerçekleşecek. Çocukları için seçecekleri okula karar verme aşamasında olan aileleri, okulumuzun akademik, sosyal ve sanatsal bilgilerinin verileceği tanıtım günümüze bekliyoruz.

Öğrencilerimizin TEOG Başarısı

37 öğrencimizin katıldığı TEOG sınavında Bade Pekuysal ve Lara Çınar adlı öğrencilerimiz tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olmuşlardır. Tüm öğrencilerimizi sınavda gösterdikleri üstün başarıdan ötürü kutluyor, onları bu başarıya taşıyan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Michelangelo Oyunu Sahnelendi

Şimdiye kadar farklı oyunlarla seyirci karşısına çıkan ve büyük beğeni toplayan Lise Tiyatro Kulübümüz, 15 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da okulumuz Kültür Merkezi'nde "Michelangelo" adlı oyunu sahneledi.

Özel Irmak Lisesi Mezun Adaylarına Yurtdışı Üniversitelerden Büyük İlgi

Sürekli gelişimi temel ilke edinen, özgün akademik programlarını evrensel değerler, iletişim, bütünsel öğrenme ve kültürlerarası farkındalık ile yapılandıran Özel Irmak Lisemiz, mezun adayı öğrencilerimize yurt dışı üniversitelerden gösterilen ilginin haklı gururunu yaşıyor.

1. Sınıf Öğrencileri Meteoroloji İstasyonu Gezisi

1. sınıf öğrencilerimizle Kartal Meteoroloji İstasyonu'na bir gezi düzenledik. Rasat bahçesinde birbirinden farklı hava ölçüm cihazlarını gözlemledik ve hava durumu tahminlerinin nasıl yapıldığını öğrendik. Ardından sabırsızlıkla beklediğimiz hava balonunun atılmasıyla merak ettiğimiz sorularımızın

PYP Bültenlerimizi İncelediniz mi?

Press Reader Elektronik Gazete-Dergi Aboneliğimiz başlamıştır.

Press Reader; her gün, 100'den fazla ülkede, yaklaşık 60 dilde yayımlanan 6000'nden fazla günlük gazete ve derginin orijinal tam sayfa baskısına aynı günde ulaşabileceğiniz güncel gazete ve haber dergisi koleksiyonudur.

Spelling Bee (Final)

18 Ocak Perşembe günü, 5. ve 6. sınıf Spelling Bee finalistlerimiz, okulumuzun geleneksel İngilizce Spelling Bee Final yarışmasına katıldılar

Anaokulu Olcayart Sanat Gezisi

15-18 Ocak tarihleri arasında anasınıfı öğrencilerimizle birlikte Olcay Art Galerisine sanat gezimiz gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz önemli sanatçıların eserlerinden oluşan sanat eserlerini inceleme ve yorumlama fırsatı elde ettiler.

2017 - 2018 Eğitim-Öğretim Yılının "Laf Ebeleri" Belli Oldu

15.12.2017 Cuma günü, ortaokul ve lise sınıfları arasında gerçekleştirilen 6. Geleneksel "Laf Ebesi" Hazırlıklı Hazırlıksız Konuşma Yarışması, her sene olduğu gibi bu sene de heyecanlı, renkli ve eğlenceli geçti.

Tülin Kozikoğlu ile Noktalama İşaretlerinin Öyküsü

14 Kasım Salı günü, 3. sınıf öğrencilerimiz yazar Tülin Kozikoğlu ile "Mıstık Seni Anlamıyoruz" kitap etkinliği için bir araya geldiler. Öğrencilerimiz, kitap üzerinden yaratıcı yazma, noktalama işaretlerinin metindeki önemi, duygu ve düşüncelerimizi betimlemenin hikayedeki etkisi üzerine uygulama

Akademik Geri Bildirim Toplantıları

Ortaokul öğrencilerimizle Akademik Geri Bildirim Toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu görüşmelerle, öğrencilere hem ders içi davranış ve takip süreçlerine dair bireysel olarak gözlemlerimizi paylaştık, hem de akademik ihtiyaçlarına ve değiştirmeleri gereken tutumlarla ilgili geri bildirimde bulunduk

Uluslararası Math League Matematik Başarısı

"Math League" yarışması, Amerika ve Kanada başta gelmek üzere, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir matematik yarışmasıdır. Öğrencilerin İngilizce ve matematik becerilerini ölçen, kendilerini diğer ülkelerdeki öğrencilerle kıyaslama fırsatı sağlayan "Math League-High School Contest"

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Eğitim Konseri

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 26 Ekim Perşembe günü saat 14.00'de Okulumuz Kültür Merkezi'nde öğrencilerle buluştu. Konsere Koşuyolu Halil Türkkan Ortaokulu'ndan ve İkbaliye Ortaokulu'ndan da 40 öğrenci davet edildi. Eğitim Konseri adı altında gerçekleşen konserde öğrenciler opera sanatçılarını

Irmak'ta Büyük Başarı

Uluslararası Başarı "Gauss Math Contest"

Uluslararası sınavların amacı, eğitim yöntemlerinde standartlaştırmayı ve gelişmeyi arttırmakla birlikte dünyada okul çocuklarının başarısını karşılaştırmak ve test etmektir. Kanada Waterloo Üniversitesi, Matematik bölümü bünyesi içinde kurulan CEMC (Centre for Education in Mathematics...

Yetenek Danışmanlığı Seminerini Gerçekleştirdik

Psikolojik danışma ve rehberlik bölümümüzün iş birliği ile "MIT Çoklu Zekâya Dayalı Yetenek, İlgi ve Yönelim Testi"ni gelişitiren Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından "Yetenek Danışmanlığı" semineri gerçekleştirilmiştir. Seminerde sözel-dil, mantıksal-matematik, görsel-uzamsal, işitsel-müzikal

Toronto Üniversitesi Ulusal Biyoloji Yarışması Sonuçlandı

Okulumuz, bu yıl 23'üncüsü düzenlenen ve 115.000 lise öğrencisinin 1995 yılından beri yer aldığı, Toronto Üniversity National Biology Compeptition'a 15 öğrencimizle katıldı. Bu yıl tüm dünyadan 263 okuldan katılımcının yer aldığı ve % 1'ik dileme girenlerin Toronto Üniversitesinden burs olanağı kaza

Genç Kalemler Cumhuriyet'i Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Sonuçlandı

Türkçe - Edebiyat Bölümü'nün her yıl "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Genç Kalemler Cumhuriyet'i Yazıyor" şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yılki teması, Fransız şair ve düşünür Lamartiné'in "Cumhuriyet ve cehalet aynı yerde barınamaz." sözüydü.