Deren Çukur

Öğrencimiz Deren ÇUKUR voleybol bursu ile Amerika’da Georgia Institute of Technology’den kabul aldı.

Deren merhaba, öncelikle seni tebrik ediyoruz. Amerika’ya uzanan voleybol yolculuğunla ilgili sana birkaç soru sormak istiyoruz. Voleybola ne zaman başladın ve Irmak Okulları voleybol takımına ne zaman katıldın, bize anlatır mısın?

Voleybola 8 yaşında İzmir’de spor okulunda başladım. Okul takımına ilk ortaokulda İzmir’deki okulumda katıldım daha sonra Irmak lisesinin okul takımına 9. Sınıfta katıldım.

Bu süreçte çeşitli takımlarda oynadım. Bunlardan bazıları:

2021-2022   FB Spor Kulübü  – Gençler

İstanbul 3.lüğü  / Türkiye 3.lüğü

2020-2021 FB Spor Kulübü

FB Spor Kulübü – 1.Lig

2018-2019 İzmir Beta Spor Kulübü

Küçük Kız

İzmir 3.lüğü

2017 -2018 İzmir Işıkkent Spor Kulübü

İzmir 2.liği  /Türkiye 7.liği

Bu sporu yaparken en unutamadığın anın ne oldu?

Sevdiğim şeyi yaptığım için voleybol oynadığım her an benim içim özel diyebilirim ama özellikle söylemem gerekirse Fenerbahçe’de çıktığım ilk A takım antrenmanı benim için çok heyecan verici bir deneyimdi.

– Irmak Okulları’nın sana kişisel ve akademik bakımdan ne gibi katkıları oldu?

Yaptığım spor sebebiyle okula gelemediğim günler çok oldu, takımca da sürekli deplasmanlara gittiğimiz için dersleri çok kaçırdık ama öğretmenlerimizle iletişimimiz çok güçlü. Bizle sürekli kaçırdığımız konular için etüt yaptılar. Yeri geldi deplasmanlarda gece saatlerinde online ders yaptık. Başarılarımızda öğretmenlerimizin payı çok büyük diyebilirim.

Koçlarla Türkiye’de görüşmeye gittiğimde, benim akademik başarımın yanı sıra, konuşma şeklimden, bilgimden, okuduğum kitaplardan ve bunun gibi Irmaklı olmanın bana kattığı birçok şeyi onların önüne sermemden çok etkilendiklerini söylediler. Şu zamana kadar Irmakta bize kazandırılan değerlerin çok önemli olduğunu ve bizi hayata hazırladığını düşünüyorum.

• Amerika’ya kabul sürecinle ilgili neler hissediyorsun?
  • Yurt dışında beni çok zorlu bir süreç bekliyor. Ve oraya en iyi şekilde gitmem gerekiyor. Hazırlıklarıma şimdiden başladım. Rekabet’in çok fazla olduğu bir yere gidiyorum o yüzden oraya gitmeden fiziksel, mental ve akademik olarak en iyi şekilde kendimi hazırlamaya çalışıyorum.

– Yurtdışına kabulün ve burs sürecini bize biraz daha anlatabilir misin? Irmak Okulları’nın bu süreçte sana ne gibi katkıları oldu?

Irmak Okulları’nın diğer derslerle birlikte özellikle yabancı dil eğitimi, aldığım SAT gibi sınavlarda beni koçların gözünde öne çıkardı. Bunun yanında yurtdışı eğitim danışmanlık bölümünün gerekli dosyaları hazırlama gibi her türlü konuda destekleri çok oldu. Sadece yabancı dil bölümü değil benim Georgia Tech gibi bir okuldan burs alabilmem için tüm derslerimin iyi olması gerekliydi. Bu konuda da tüm öğretmenlerimin bana katkısı büyük. Tüm bu akademik katkısının yanı sıra diğer okullara kıyasla çok özel bir beden eğitimi bölümümüz ve antrenör kadromuz var. Sporculara her şekilde her an yardımcı oluyorlar. Onların da desteğinin başarılarımızda çok büyük payı var. Yöneticilerimize de biz sporculara her türlü destekleri için teşekkür etmek istiyorum.

– Gelecekte meslek ve üniversite secimi yapacak öğrencilerimize ne gibi tavsiyelerin olur?

Ben şimdiye kadar hep yapmaktan keyif aldığım şeylerin üstüne gittim. Meslek seçiminde kesinlikle sevdiğiniz ve mutlu olacağınız bir meslek seçmenin önemli olduğunu ve üniversitenizi de karakterinize uyan kendinizi iyi hissettiğiniz ve geleceğinize yönelik en iyi şekilde seçmeniz gerektiğini düşünüyorum.