Ozan Köroğlu “Avukat, Hukuk alanında başarılı kariyeri”

Merhaba, Ben Ozan Köroğlu. 2006-2011 yılları arasında Irmak Lisesinde okudum. 2012-2016 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudum. Mezun olduktan sonra çeşitli şirket ve hukuk bürolarında avukat olarak çalıştım. 2018-2022 yılları arasında da Bahçeşehir Üniversitesi Özel Hukuk tezli yüksek lisans programında eğitim aldım. Halihazırda “Avukatın Sözleşmeden Doğan Hukuki Sorumluluğu” adlı tez çalışmamı da tamamladım. Şu anda 1.5 yıldır aktif olarak kendi hukuk büromda avukat ve arabulucu olarak çalışmaya devam ediyorum.

Irmak Okulları’nın size kişisel ve akademik bakımdan ne gibi katkıları oldu?
Irmak Okulları, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve öğrencileri de bu bilinçle yetiştiren bir okul. Kişisel olarak en önemli katkısı, aslında her şeyden önce iyi bir insan yetiştirme bilincinde olmaları. Akademik olarak da hocalarımdan çok fazla şey öğrendim; dersleri her zaman keyifle dinledim ve dersi derste öğrenmeme çok katkıları oldu.

Üniversiteye giriş başarınızda nasıl bi çalışma yöntemi denediniz
Öncelikle zayıf olduğum konulara odaklandım. O konulardaki eksiklerimi gidermeye çalıştım ve daha sonra tüm konularla ilgili soru çözerek ve yanlış yaptığım sorular üzerinde daha fazla yoğunlaşarak başarılı oldum.

Bu mesleği seçmenizdeki en önemli etken nedir?
Bu mesleği seçmemdeki en büyük etken aslında ailemde ve çevremde çok fazla hukukçu olmaması. Aynı zamanda avukatlık mesleğinin saygın bir meslek olması ve benim her zaman insanlara yardımcı olabilme isteğim bu mesleği seçmemde vesile oldu.

Gelecekte meslek ve üniversite secimi yapacak öğrencilerimize ne gibi tavsiyeleriniz olur?
Kesinlikle gerçekten içlerine sinen ve istedikleri bir bölümü seçmelerini tavsiye ederim, çünkü bir şeyi gerçekten istemeden yapmak ilerleyen dönemde insanı hem psikolojik hem de sosyal hayatı bakımından oldukça etkiliyor. Bir diğeri de kesinlikle çevresindekilerin dayattıkları bir mesleği seçmemeleri. Kendilerine ve karakterlerine uygun olan bir mesleği seçerlerse daha mutlu olurlar.

PROUD_OZAN-KOROGLU_tr