Irmak Konserleri 2018-2019 Sezonuna Hazır!

Gençlik Kültür Vakfı'nın öncülüğünde, Caddebostan Irmak Okulları Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenecek Irmak Konserleri, İstanbul'da müzikseverlerin buluştuğu yepyeni bir kültür mekanı haline geldi. Ünlü yazar Cervantes'in "Müziğin olduğu yerde kötülük barınamaz" sözünden

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

Her 10 Kasım'da olduğu gibi, bu yıl da öğrencilerimiz, okul içinde oluşturulan temsili mozoleye çiçekler bırakıp anı defterine duygularını yazarak güne başladılar. Saat dokuzu beş geçe, okul bahçemizde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Atatürk'ü Anma törenimiz,

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutladık

Irmak Okulları Cumhuriyet'imizin 95. yılını coşkulu bir törenle kutladı. 29 Ekim Pazartesi sabahı Irmak Lisesi öğrencilerimizden oluşan bir grup, bayrak ve flamamızla resmi geçit törenine katılmak üzere okuldan ayrıldı.

Kış Müzik Okulu Kayıtlarımız Başladı

2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılında Irmak Kış Okulları kapsamında gerçekleştireceğimiz Müzik Okulu kurslarımızın kayıtları başlamıştır. Müzik kurslarımız, 1. Dönem 13 hafta şeklinde planlanmıştır. Kurslarımızda öğrencilerimize piyano, yan flüt, keman, çello, klasik gitar, elektro gitar ve bateri

2018 - 2019 Kış Spor Okulu Kayıtlarımız Başlamıştır

2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılında Irmak Kış Okulları kapsamında gerçekleştireceğimiz Spor Okulu kurslarımızın kayıtları başlamıştır. Spor kurslarımız, 1. dönem, 12 Ekim 2018 - 13 Ocak 2019 tarihleri arasında; 2. dönem, 8 Şubat 2019 - 2 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Akademik Dürüstlük Söyleşimiz

4. sınıflar olarak, Prof. Dr. Mimar Selin Gündeş'ten; bilgi hırsızlığının kapsamını, sebeplerini, nasıl önlenebileceğini ve bu konuda sorumluluklarımızın neler olduğunu öğrendik. Telif haklarının önemi ve kaynakça gösterimi konusunda Selin Hanım'ın örneklerle yaptığı paylaşımlardan faydalandık.

Çocukların Hakları Var

Ara tatilimize denk gelmesi nedeniyle, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü 15 Kasım Perşembe günü kutladık.

Sergi Ünitesi Öğrenci Çalıştayı

14 Kasım 2018 Çarşamba günü 4.sınıf öğrencileri ile PYP sergi ünitesi bilgilendirme çalıştayı gerçekleştirdik. IBO İlk Yıllar Programından mezun olmayı ifade eden uzun soluklu bir ekip çalışmasının içine girecek olan öğrencilerimize geçen sene yapılan sergi çalışmasının videolarını izleterek

Number Bee

Grade 3 Number Bee

4. Sınıflar 'Düşlerin Peşindeki Çocuk' Kitap Söyleşisi

4. sınıf öğrencilerimiz, Yazar Koray Avcı Çakman ile, 'Düşlerin Peşindeki Çocuk' kitap söyleşisi için bir araya geldiler. Yazarlık mesleğinde ve hayatın her aşamasında hayal etmenin ne kadar önemli olduğunu anlatan AVCI ÇAKMAN, kitabının karakterlerinden faydalanarak oynattığı oyunuyla

Dünya İyilik Günü

Öğrencilerimiz Dünya İyilik Gününün bir parçası olarak 13 Kasım'da okulda iyilik saçmaya teşvik ediliyor. İyilik dolu bir yaşam sürdürme konusunda ilham almak için, her sınıfta birçok farklı etkinlik gerçekleştirdik.

Validebağ Öğretmenevi ve Hababam Sınıfı Ziyareti

3.sınıf öğrencilerimizden oluşan koromuz ve Huzurevi projesinde gönüllü olan lise öğrencilerimiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Validebağ Öğretmenevini ziyaret ettiler. Koromuzun seslendirdiği şarkılar öğretmenlere duygu dolu anlar yaşattı.

4.Sınıflar Bilinçli Teknoloji Kullanımı Etkinliği

12 Kasım Pazartesi günü Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümümüz tarafından 4. Sınıf öğrencilerimiz ile "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konulu sınıf çalışmamız gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada öğrencilerimize teknoloji kullanımında dikkat edilmesi gerekenler kazandırılmaya çalışılmıştır.

"Düşünme Becerilerine Eğitim ve Yaşam Becerilerinin Etkisi" Semineri

Irmak Ebeveyn Gelişim Programı kapsamında 7 Kasım Çarşamba günü Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin tarafından "Düşünme Becerilerine Eğitim ve Yaşam Becerilerinin Etkisi" konulu veli semineri düzenlenmiştir. Bu keyifli ve bilgilendirici seminerimiz için Sayın Tamer Ergin'e ve katılım gösteren tüm

Irmak Olimpiyatlarımız Tamamlandı

Öğrencilerimizin spora ilişkin becerilerinin gelişimine katkı sağlamak ve onları yaş, yeteneklerine uygun, doğru spor branşlarına yönlendirmek amacıyla; sürat, patlayıcı kuvvet, dayanıklılık, esneklik gibi önemli motorik becerilerin ölçüldüğü Irmak Olimpiyatları tamamlandı.