4. Sınıf Arkeoloji Müzesi Gezisi

4.sınıf öğrencilerimiz PYP sorgulama ünitelerinde "Kültür toplumun kimliğini oluşturur." ana fikri kapsamında 13 Kasım 2019 Çarşamba günü İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne bir eğitim gezisi düzenlediler. Öğrencilerimiz, tarih boyunca topraklarımızda yaşamış olan kültürlerin izlerini görme fırsatı

Cumhuriyet Tenis Turnuvası Sonuçları

Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlamak ve öğrencilerimizin tenis branşıyla ilgili temel bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla "Cumhuriyet Tenis Turnuvası" düzenledik.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

Her 10 Kasım'da olduğu gibi, bu yıl da öğrencilerimiz, okul içinde oluşturulan temsili mozoleye çiçekler bırakıp anı defterine duygularını yazarak güne başladılar. Irmak Lisesi öğrencilerimizden oluşan bir grup Sahilyolu'nda gerçekleşen "Ata'ya Saygı Zinciri"ne katıldı.

3.Sınıflar Üretim ve Tüketim Aşamaları

3. sınıf öğrencilerimiz üretim aşamalarını sorguladıkları PYP üniteleri kapsamında ham madde kavramına odaklandılar. Okul bahçemizdeki açık sınıfımızda zeytinleri kırıp, tatlanmaları için süreci başlatmış oldular.

Gezici Kitabevi Pafin Okulumuzu Ziyaret Etti

"Dünya Çocuk Kitapları" haftası nedeniyle, 11-12 Kasım tarihlerinde, Gezici Kitabevi Pafin okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz çocuk edebiyatına yönelik kitapları inceleme, okuma ve satın alma fırsatını yakaladı. Ziyareti nedeniyle Gezici Kitabevi Pafin'e teşekkür ederiz.

2. Sınıf öğrencilerimizle "Olumlu Arkadaşlık İlişkileri Geliştirme" konulu sınıf çalışması yapıldı

Psikolojik danışma ve rehberlik birimi tarafından 2.sınıf öğrencilerimiz ile, "Olumlu Arkadaşlık İlişkileri Geliştirme" konulu sınıf çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada arkadaşlık ilişkilerinde olumlu ve olumsuz davranışların neler olduğuna, arkadaşlığın hayatımızdaki önemine,

Irmak Olimpiyatlarımız Tamamlandı

Öğrencilerimizin spora ilişkin becerilerinin gelişimine katkı sağlamak ve onları yaş, yeteneklerine uygun, doğru spor branşlarına yönlendirmek amacıyla; sürat, patlayıcı kuvvet, dayanıklılık, esneklik gibi önemli motorik becerilerin ölçüldüğü Irmak Olimpiyatları tamamlandı.

2.Sınıflar Olcay Art Sanat Galerisi Gezisi

2. sınıf öğrencilerimizle 4 - 8 Kasım tarihleri arasında, görsel sanatlar dersi kapsamında "Olcay Art Sanat" gezisi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, farklı sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyondaki eserleri tanıyarak yorumlama ve eserlerin oluşum süreci hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

2.Sınıf Doğa Bilimleri Müze Gezisi

Irmak Okulları 2. Sınıf Öğrencileri 07 Kasım 2019 tarihinde "Gezegeni Paylaşma" teması kapsamında Doğa Bilimleri Müzesine gezi düzenlediler. Gezide Anadolu'da veya çevresinde yaşayan geyikler, kurtlar, ayılar, yırtıcı kuşlar, tilkiler gibi birçok evcil olmayan hayvanın doldurularak korunmuş örnekler

PYP Sergi Ünitesi Ve Akademik Dürüstlük Çalıştayı

4. Sınıf öğrencilerimiz her yıl PYP Sergi ünitesi sürecinin başında akademik dürüstlük kavramı hakkında derinlemesine anlama çalışmaları yaparlar. Yaptıkları araştırma çalışmalarında bilgi hırsızlığı yapmamayı ve araştırılmış bilgileri kendi yorumlarıyla ifade etmeleri gerektiğini öğrenirler.

Küresel Isınma ve Yedinci Kıta Farkındalığı

Bildiğiniz gibi "Yedinci Kıta" küresel ısınmanın en gözle görünür sonuçlarından biri olan, Pasifik Okyanusu'nun ortasındaki devasa atık yığınından oluşuyor. Popüler bilimdeki adı Yedinci Kıta, 3,4 milyon kilometrekare genişliğinde, 7 milyon ton ağırlığındaki bir plastik yığınından meydana geliyor.

Ekosistemler ve Etkileri Etkinliğimiz

2.sınıf öğrencilerimiz Gezegeni Paylaşma PYP teması kapsamında, irdeledikleri canlı ve cansız varlıkların etkileşimini örnek bir ekosistemde bir besin ağı oluşturarak modellediler.

Yandex.Metrica