2020 - 2021 eğitim ve öğretim yılı için; anaokulu hazırlık, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf kontenjanlarımız dolmuştur. 2020 - 2021 öğretim yılı için ilkokul, ortaokul ve lise ara sınıflarına öğrenci alınmayacaktır. Herhangi bir nedenle kontenjan açılması durumunda, kayıtlar kontenjanı

Irmak Yaz Okulu Kayıtlarımız Başladı.

4 - 12 yaş öğrencilerimize yönelik olarak 15 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında "Yaz Okulu" gerçekleştireceğiz. Yaz okulumuza, bu yaş grubuna uygun, okul dışı öğrenciler de başvurabilir. Son başvuru tarihimiz 29 Mayıs 2020'dir. Tüm öğrencilerimizi yaz okulumuza bekliyoruz.

Matematik Haftası

Bu hafta Coral sınıfı öğrencilerimiz Türkçe ve İngilizce dersinde eğlenceli matematik aktiviteleri yaptılar. Simetri ve üç boyutlu geometrik şekiller oluşturup, oyun hamurundan yaptıkları kurabiyelerini kişi sayısına göre paylaştırdılar.

Gezegeni Paylaşma

Anaokulu Dolphin sınıfımız metal tellerin elektriği nasıl ilettiğini araştırdı. Öğrencilerimiz bir elektrik bağlantısı kurmak için kabloları nasıl bağlayacaklarını, bağlantıları nasıl keseceklerini ve bağlantılar çalışmadığında sorunu nasıl çözeceklerini öğrendiler. Bu interaktif öğrenme deneyimi

Matematik Haftası

"Pi Sayısı" haftası kapsamında biz de sınıfımızda çeşitli matematik çalışmaları gerçekleştirdik. İstasyon çalışmalarımızda yarım-bütün-çeyrek kavramını pekiştirdik. Rakamları bir araya getirip büyük sayılar oluşturduk. Oyun hamuru ve kürdanlarla üç boyutlu şekiller tasarladık.

Gezegeni Paylaşmak, Bitkiler

Gezegeni Paylaşmak disiplinler arası teması altında Denizyıldızları sınıfı, "Yakın çevremizdeki canlılara karşı bir sorumluluğumuz var." Ana fikrinden yola çıkarak çeşitli tohumları inceleyip tohum ekme çalışmaları yaptılar. Bu çalışmada öğrencilerimizin farklı tohumları keşfetmeleri, tanımaları

Dünya Kitap Günü

5 Mart Perşembe günü, anaokulu 4, 5 ve 6 yaş sınıflarımız Dünya Kitap Günü'nü kutladılar. Öğrencilerimizin sevdikleri bir kitaptaki karaktere benzeyerek geldikleri bu özel günde, sevdikleri kitabı ve karakteri arkadaşlarına tanıtma fırsatı yakaladılar.

Kendimizi İfade Etme Yolları?

Anaokulu Jellyfish sınıfımız geçen hafta Perşembe günü oyun parkımızın yapımından arta kalan ahşap parçaları zımparaladılar. Kendimizi İfade Etme Yolları ünitesinde hikâye ve masallar konusunu işleyen Jellyfish sınıfı bu parçalarla kendi sınıflarında bir masal kalesi oluşturmaya karar verdi.

Gezegeni Paylaşma

Anaokulu Dolphin sınıfımız su taşıma oyunumuzda çok eğlendiler. İki grup da 20 bardak su ile oyuna başladı ve yarış sonucunda matematik becerilerimizi kullanarak tekrar ölçüp bir grubun 2 bardak, diğer grubun 3 bardak suyu oyun esnasında kaybettiği sonucuna ulaştık.

Türkiye IB Okulları Müdürler ve Koordinatörler Toplantısına Ev Sahipliği Yaptık.

21 Şubat Cuma günü Türkiye IB okullarının komisyon toplantısına ev sahipliği yaptık. Türkiye'nin dört bir yanından IB'nin farklı programlarını (PYP, MYP, DP) uygulayan aday ve otorize okulların yönetici, program koordinatörleri ve öğretmenleri bir araya gelerek eğitim süreçleri ve uygulama adımları

Hikaye Çantası

Anaokulu İngilizce öğretmenlerimiz dil öğretiminde farklı teknikler kullanmaktadır. Hikâye keseleri bunlardan biridir. Hikâye keselerinde hikâyenin ana karakterlerinin olduğu üç boyutlu materyaller bulunur. Hikâye keseleri öğrencilerin sosyal iletişim ve dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı

Bahçede Keşif

Anaokulu bahçemize eklediğimiz doğal ve duyusal materyaller, öğrencilerimizin keyifli oyunlar oynamasını sağlarken aynı zamanda dikkat, öğrenme, planlama gibi akademik becerilerini geliştiriyor.

Penguenler Sınıfı Öğrencilerimiz İngilizce Bayrak Yarışı Oyunu Oynadılar.

Penguenler sınıfımız geçen hafta Perşembe günü güzel havayı fırsat bilerek bahçede bayrak yarışı yaptı. Anaokulu İngilizce öğretmenimizin planladığı bu eğlenceli etkinlikte öğrencilerimiz öğrendikleri İngilizce renk ve sayıları ifade etme fırsatı yakaladılar.

5 Yaş Grubu Öğrencilerimiz Bugün Fen Laboratuvarı Derslerine Başladı.

5 yaş grubu öğrencilerimiz bugün Fen Laboratuvarı derslerine başladı. İlk deneylerinde doğal ve yapay malzemeleri kullanarak hangi malzemelerin batıp hangi malzemelerin batmadığını gözlemlediler.

Duyusal Oyun

Doğal malzemelerle bahçede oynanan açık uçlu oyunlar, problem çözmeyi ve çocuklarda merak duygusunu geliştiren bir oyun türüdür. Açık uçlu malzemeler; (Loose Parts) hareket ettirilebilen, taşınabilen, birleştirilebilen, yeniden tasarlanabilen, dizilebilen ve çeşitli şekillerde bir araya

Yandex.Metrica