Yılın "Laf Ebeleri" Belli Oldu

Türkçe Bölümünün geleneksel olarak düzenlediği, “Laf Ebesi”  Hazırlıklı Hazırlıksız Konuşma Yarışması, bu yıl çevrimiçi yapıldı. 30 Mart Salı günü ortaokul sınıfları arasında gerçekleştirilen, öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini doğru bir şekilde ifade edebilme ve topluluk karşısında konuşabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmamız, 6C sınıfından Irmak Bacacı’nın açılış sunumuyla başladı.

İki bölümden oluşan yarışmanın ilk bölümünde öğrencilerimiz, kendi seçtikleri bir konu hakkında dörder dakikalık hazırlıklı konuşma; ikinci bölümde ise kura ile belirlenen konular hakkında üçer dakikalık hazırlıksız konuşma yaptılar. 5A’dan Eda Aktaş, 5B’den Duru Bütüner, 5C’den Bahar Kırmızı, 6A’dan Zeynep Temel, 6B’den Defne Özmen, 6C’den Rüzgâr Ertem,7A’dan Melis Usanır, 7B’den Ayşe Kurnaz, 7C’den Ömer Bayındır, 8A’dan Osman Gürcalioğlu, 8B’den Derin Kale, 8C’den Kerem Moğol sınıfları adına yarıştılar.

Jüri, yarışmacılarının konuşmalarını “konuya hâkimiyet, tutarlılık, telaffuz, akıcılık, özgünlük, sözcük hazinesinin zenginliği” gibi yönlerden değerlendirdi ve jürinin değerlendirmesi sonucunda Melis USANIR birinci, Kerem MOĞOL ikinci, Rüzgâr ERTEM üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yılın

Bu sayfa 31.3.2021 13:42:50 tarihinde güncellenmiş ve 63 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica