Türk Dil Bayramımız Kutlu Olsun!

Ülkemizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül,  her yıl “Dil Bayramı” olarak kutlanıyor. Irmak Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak bizler de öğrencilerimizde ana dil farkındalığını oluşturmak ve artırmak amacıyla her yıl eylülün son haftasında çeşitli etkinlikler ve okumalar yapıyoruz.

Bu yıl da dilimizin, millî kimliğimizin bayramı olan “Dil Bayramı” etkinlikleri kapsamında konuşma hafızamızda sayısı gittikçe artan yabancı kelimelere dikkat çekip bu kelimelerin yerine Türkçelerini kullanmayı teşvik etmek amacıyla öğretmen ve öğrencilerimizle koridor röportajları, edebiyat derslerimizde ise “Türkçesi Varken” kelime çarkı etkinliği gerçekleştirdik.

Türk Dil Bayramımız Kutlu Olsun!

Bu sayfa 23.9.2021 14:20:01 tarihinde güncellenmiş ve 78 defa ziyaret edilmiştir.

Lise Etkinliklerimiz

Ön Kayıt