Sosyal Sorumluluk Programı

Sosyal Sorumluluk Projeleri (CIP), 2015 yılında başlattığımız Irmak Lisesi eğitim müfredatı dâhilinde 9.sınıftan itibaren tüm öğrencilerimizin almakla yükümlü olduğu 50 saatlik bir programdır. Bununla birlikte Irmak Okulları dışındaki toplum gönüllülerinin de katılabileceği projeler düzenler.

Sosyal Sorumluluğun bireylerce öğrenilmesini, benimsenmesi ve uygulanmasını amaçlayan bir eğitim programıdır.

Bireylerin yaşadıkları topluma karşı sorumluluklarını bir takım çalışması içerisinde ve aynı zamanda bireysel inisiyatiflerini de ele alarak gerçekleştirmelerini amaçlamaktadır. Gelişmekte olan ülkemiz, gelir dağılımı dengesizliği, demokratik hakların eksikliği, eğitim olanaklarının azlığı gibi birçok sorunun sürdüğü bir ülkedir.

Katılımcı öğrencilerin yürüttükleri projeler (Huzur Evi, Barınak, Okuyalım-Okutalım, Engelliler, Kardeş Okul, Kütüphane Kur, Sesli Kitap) doğrultusunda yaşadıkları hayatın dışında başka hayatların da olduğuna dair farkındalık kazanmalarını amaçlar. Bununla birlikte toplumda fark yaratarak bu "duyarlılık" larını geliştirmelerini sağlar.

Bu sayfa 15.6.2017 13:04:10 tarihinde güncellenmiş ve 4540 defa ziyaret edilmiştir.

Lise Etkinliklerimiz

Ön Kayıt