Princeton Üniversitesi Fizik Yarışması PUPC Başarımız

Dünyanın dört bir yanından lise öğrencilerinin, üst düzey fizik problemlerini çözerek fiziksel sezgilerini ve matematiksel yeteneklerini sergileme fırsatı buldukları Princeton Üniversitesi Fizik Yarışması PUPC, 18 Kasım 2018 tarihinde okulumuzda yapılmıştır.

Öğrencilerin problem çözme becerilerini sergileyerek fizik ve matematik öğrenmeleri için fırsatlar sunan. PUPC ABD'ye seyahat edemeyen lise öğrencileri için, farklı kıtalardaki ve ülkelerde uluslararası sınav merkezleri belirlemiştir. Uluslararası sınav merkezleri Princeton Üniveristesi’nde sınava giren öğrencilerle aynı anda farklı kıtalardaki öğrencilerin de sınava girmesine fırsat sunar.

Aşağıda belirtilen ülkelerde ve sınav merkezlerinde 2018 PUPC düzenlenmiştir.

• Çin: ASDAN evsahipliğinde;

• Kore: KGSEA evsahipliğinde;

• Almanya: Freshman Institute - FH Aachen (Geilenkirchen) evsahipliğinde;

• Türkiye: Irmak Okulları tarafından evsahipliğinde (İstanbul)

Yarışmada, 12. Sınıf öğrencilerimizden Yakup Ferit Ayrancı gümüş, 11. Sınıf öğrencilerimizden Sıla Yurtseven bronz madalya almaya hak kazanarak bizleri gururlandırmışlardır.

Princeton Üniversitesi Fizik Yarışması PUPC Başarımız

Bu sayfa 30.6.2021 08:29:15 tarihinde güncellenmiş ve 103121 defa ziyaret edilmiştir.

Lise Etkinliklerimiz

Projelerimiz ve Başarılarımız