Okulumuzda "Irmak Pi Fest" Coşkusu

Irmak Okulları Matematik Bölümü tarafından 8-12 Mart tarihleri arasında düzenlenen IRMAK Pİ FEST çok renkli ve coşkulu geçti.

Ünlü matematik sabiti “Pi” sayısı için özel kabul edilen ve  her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan Pi Günü, okulumuzda tüm hafta boyunca birbirinden farkı çalışmalarla kutlandı.

Öğrencilerimiz; Görsel Sanatlar Bölümü ile birlikte pi temasını içeren doodle çizimleri yaptılar. “Pi Day” temalı tişörtlerini tasarladılar. Tahmin etme yeteneklerini ortaya çıkaran “Guest What Contest” yarışmasına katıldılar.  Matematik ile ilgili ilginç bilgilerin paylaşıldığı “Interesting Math Facts” isimli etkinlikte sunum yaptılar. Matematik ve Sosyal Bilgiler derslerini kapsayan, “Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Çağlar Boyu Matematik” isimli etkinlikte eserler hakkında sorulan bilmeceleri çözerek sihirli şifreye ulaştılar.

Ayrıca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez, öğrencilerimize “Hayatımızdaki Matematik” başlıklı bir sunum yaptı.

“Irmak Pi Fest” etkinliklerine performanslarıyla katkıda bulunan ve haftanın coşkusunu yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuzda

Bu sayfa 15.3.2021 09:02:04 tarihinde güncellenmiş ve 62 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica