Okulumuz River Robotics takımı, İBB ve Fikret Yüksel Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen "Robot Takımları Çevre için Yarışıyor" yarışmasında Sıfır Atık alanında "En Faydalı Proje" ödülüne layık görülmüştür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Müdürlüğü tarafından, öğrencilere ve halka yönelik yapılan bilinçlendirme, eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında; 2021 yılı Çevre Haftası için Fikret Yüksel Vakfı ile birlikte İstanbul’da resmi FRC (First Robotics Competition) takımları arasında “Sıfır Atık, İklim Değişikliği ve İsrafın Önlenmesi” temalarında ödüllü robotik yarışması düzenlendi.  Bu yarışma ile; öğrencilerden oluşan yarışmacı takımlara ve yarışmanın izleyici kitlesine “Sıfır Atık, İklim Değişikliği ve İsrafın Önlenmesi” konularında farkındalık oluşturması, yarışmacı takımlara çevre ve insan sağlığı için faydalı uygulamalar geliştirme imkanı sağlayarak, öğrencilerin çevre sorunlarına çözüm bulmalarına katkıda bulunulması amaçlandı.

Lise Robotiks takımımız River Robotiks alüminyum meşrubat kutularını eriterek ürettikleri endüstriyel robot ve alüminyum atıkların toplum yararına bir sosyal sorumluluk hareketine dönüşmesini sağlayan "Tenekeden Robota" isimli projeleriyle yarışmaya katılmıştır. 21 Mayıs 2021 tarihinde jüri sunumu gerçekleşen yarışmada takımımız Sıfır Atık alanında "En Faydalı Proje" ödülüne layık görülmüşlerdir.

Bu sayfa 6.6.2021 09:03:01 tarihinde güncellenmiş ve 236 defa ziyaret edilmiştir.

Etkinliklerimiz

Projelerimiz ve Başarılarımız