Irmak Okulları River Robotics Takımı'nın Dünya Şampiyonası Sevinci

Özel Irmak Okulları robotics takımı "River Robotics", "Zeka İçin Spor" sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinde 29 yıldır düzenlenen ve en prestijli robot yarışmalarından biri olarak gösterilen FRC İstanbul Regional Robot Turnuvasından şampiyonluk kupası ve iki ödülle dönerek Amerika'nın Houston kentinde yapılacak olan FRC Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

"Zeka İçin Spor" sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinde 29 yıldır düzenlenen ve en prestijli liselerarası robot yarışması olarak gösterilen FRC' istanbul Regional Turnuvası 5_8 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul Ülker Arena'da gerçekleşti. Etkinlik, Twitch TV'den canlı olarak yayınlandı.

"Infinite Recharge" temasıyla gerçekleşen yarışmada öğrencilerin kumanda ettiği robotlar, 2,5 dakika içinde kendilerine verilen görevleri tamamlamaya çalıştı. Science, technology, engineering and mathematics kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden oluşan "STEM" tekniğini kullanılarak bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimini ön plana çıkarmayı amaçlayan yarışmada Özel Irmak Okulları Robotics Takımı "River Robotics #8079";  "Hitit Angels #7292" ve "Kelrot #5655"  takımları ile yaptığı ittifakla First Robotics Competition İstanbul Regional Şampiyonu oldu. Kasım ayında yapılan FRC Ankara Off Season'dan da şampiyon olarak dönen takım, şampiyonluk serisine bir yenisini ekleyerek nisan ayında Amerika'nın Houston kentinde yapılacak olan FRC Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

"River Robotics" takımı aynı turnuvada Highest Rookie Seed ve Rookie All Star ödüllerine de layık görülerek yarışmadan bir şampiyonluk kupası ve iki ödülle ayrıldı.

Irmak Okulları River Robotics Takımı'nın Dünya Şampiyonası Sevinci

Bu sayfa 9.3.2020 16:54:19 tarihinde güncellenmiş ve 140566 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica