Mezun Görüşleri

ARDA ARMAN

Irmak'ta 9 yılım geçti. Yalnızca dersleri değil, ders kitaplarında yazmayanları da Irmak'ta öğrendim. Kapısından ilk girdiğim günden bir öğrenci olarak son kez çıkışıma kadar sayısız güzel anım oldu. 2013'te mezun olduğumda kendimi her ortamda rahatça ifade edebiliyor, aynı zamanda dünyaya daha farklı bakıyordum. Bütün öğrenciliğim boyunca yüzüm hep güldü. Bir Irmak'lı olmaktan hep gurur duyacağıma eminim.

Arda Arman

ZEYNEP YILDIZ

Irmak Okullarında eğitime başladığımda daha altı yaşındaydım. Bahçesine girdiğim günü hatırlıyorum da, daha o zamandan, o günden, Irmağın evim olacağını hissetmiştim. Dokuz yılımı geçirdiğim okulum benim karakterimi, kişiliğimi benimle beraber oluşturdu. Benimle beraber büyüttü beni. Her zaman yeni girdiğim bir ortamda çevreme Irmağın farkını yansıttım. "Irmak farklıdır, fark yaratır" ilkesi ile yetiştim Irmakta. Aile sıcaklığından ödün vermeden en iyi eğitimi veren öğretmenlerim, her sabah artık aileniz olmuş okul personeli Hangi öğrenci okula gitmediği zaman üzülür? Ben her zaman üzülenler arasındaydım. Çünkü okuluma gitmediğim zaman ailemden ayrı gibi hissediyordum kendimi. Dokuz yıl boyunca her gün büyük bir gülümseme ve mutlulukla gittim okuluma. Geriye dönüp Irmakta geçirdiğim yıllara bakınca ne kadar çok şey kazandığımı fark ettim. Özgüven duygumu geliştirmiş, saygı ve sevgiyi öğretmiş, teknoloji ile eğitim ilkelerini benimsetmiş, sosyal aktivitelerde gelişimimi sağlamış, sosyal bir insan olarak yetiştirmiş, PYP programı ile hayat görüşü kazandırmış, İngilizce eğitimi ile bir dünya vatandaşına çevirmiş Irmak beni. Bugün hala nereden mezun olduğumu sordukları zaman güvenli ve gururlu bir şekilde Irmaklıyım diyebiliyorsam bunu sadece bana bir okul değil bir aile dedirtiyordur. Hala okulumun önünden geçerken burnumun direği sızlıyor, bir göreyim öğretmenlerimi deyip okula giriyor, ardından tekrar bir Irmaklı öğrenci gibi o kapıdan çıkıyorsam bana bunu Irmak yaşatmıştır. Hala arkadaşlarımla Irmak hakkında konuşurken bizim okul sözünü kullanıyorsam, mezun olduktan sonra her gün büyük bir özlemle Irmağı arıyor ve özlem duyuyorsam bunu da okuluma borçluyum. Ben Irmakla büyüdüm Irmakta bizimle. Hiç ama hiç bir zaman Irmağın bana verdiklerini, yaşattıklarını, kazandırdıklarını unutmayacağım. Gelecekte bir gün nerede okumuştun diye sorarlarsa gururla Irmaklıyım diyeceğim.

Zeynep Yıldız

DAMLA US

Irmak Ailesi nin bir üyesi olduğumda sadece altı yaşındaydım. Şimdi avucumun içi gibi bildiğim o kampüs devasa bir labirentti sanki benim için. Lisedeki öğrencileri görür, o sınıflara girebilmek için bir o kadar daha yaşamam gerektiğini fark edip iç çekerdim. Şimdi geriye bakıyorum ve hayret ediyorum, zaman gerçekten ne kadar da hızlı geçiyormuş. Her yıl sınıflarımızın bir üst kata çıkmasıyla, hatta yedinci sınıftayken sınıfımızın lise binasına geçişiyle duyduğumuz o heyecan ve mutluluk şimdi çok farklı bir tebessüm oluşturuyor yüzümde. Ortaokulun bitişiyle o zor radikal kararların verilişinde Irmak Ailesi nden gördüğüm desteği hiç bir yazıya sığdıramam muhtemelen. Bir yandan kafamda tarttığım sayısız okul ve ihtimal, bir yandan Irmak tan ayrılmayı istemeyişim derken, okulun başlamasına iki hafta kala bile hala okulum hakkında kesin bir kararım yoktu. Sonrasında Irmak ta kalarak hayatımı değiştirecek muhteşem bir fırsat elde ettim Cranbrook. Dokuzuncu sınıfı Irmak ta bitirdikten sonra Irmak sayesinde kardeş okulumuz olan Cranbrook a geldim. Şu an Michigan daki altıncı ayımı geçiriyorum ve beni bu kadar geliştiren ve olgunlaştıran bir başka deneyimimin olmadığından eminim. Kendi dilimden, kültürümden, okulumdan, ailemden, ülkemden ve arkadaşlarımdan uzak geçmekte olan bu yıl, gerçekten hem çok zorlayıcı hem de bir o kadar da güzel geçiyor. Irmak ta aldığım temel sayesinde hem derslerimde hem de müzik, voleybol gibi sosyal aktivitelerde kendimi gösterebiliyorum ve tabi ki bu beni çok mutlu ediyor. Tüm Irmak Ailesi ne bana bu imkanı verdikleri ve de bu yolda önümü açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Bir sonraki Türkiye ziyaretimde görüşmek üzere..

2014 ÖZEL IRMAK ORTAOKULU MEZUNUMUZ, KARDEŞ OKULUMUZ CRANBROOK'TA EĞİTİMİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİMİZ DAMLA US