Activities

Alumni and Parent Comments

7A SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZDEN ALİ KAAN ERDOĞMUŞ'UN VELİSİ AYŞEGÜL ERDOĞMUŞ

Yıllardır, sadece kendi çocuklarımızı değil, geniş ailemizde yeğenlerimizi de lise ve üniversite sınavlarına hazırlayan, onların mimar, hukukçu, mühendis, matematikçi olmalarında emeği bulunan bir özel ders hocamız, Yavuz Hocamız var. Her musibetten bir iyilik doğar. Maalesef çocuklarımızı test makinesi haline getiren ülkemizdeki yanlış eğitim ve sınav sistemi nedeniyle Yavuz Hocamız zamanla arkadaşımız, artık ailemizden biri, çocuklarımızın Yavuz Ağabeyi oldu. Oğlumuz Kaan’ın bu Irmak’ta ikinci yılı. Yavuz Ağabeyimizi geçen hafta kapıda yolcu ederken, Kaan’ın testleri çözerken kendini otomatiğe bağlamadığını, konuları anlamaya çalıştığını, soruları nasıl çözdüğünü anlatmaktan zevk aldığını, ders verdiği öğrencilerde artık bu davranışları çok nadir gördüğünü söyleyerek, bunu okulumuzun eğitim anlayışının doğruluğuna ve verdiği eğitimdeki ileri seviyeye bağladı. Bu gözlemden yola çıktığımızda, Irmak hakikaten oğlumuza sorgulamayı, araştırmayı öğretiyor. Irmak’ta oğlumuz problemleri anlayarak ve farklı yollardan anlatarak çözebiliyor, okuduğu kitabın ana fikrini söyleyebiliyor, satır başı yapmaya dikkat ediyor, sonuç kısmı esprili kompozisyonlar yazabiliyor, konuşmaları dinlerken bilmediği kelimeleri soruyor... Irmak’ta oğlumuz düşünerek ve anlayarak öğreniyor.

Ayşegül Erdoğmuş

Pre-registration