Dil Bayramımızı Kutladık

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül,  ülkemizde her yıl “Dil Bayramı” olarak kutlanıyor. Irmak Okulları Türkçe – Sosyal Bilgiler Bölümü de Atatürk’ün “Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti; dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.” görüşünden hareketle öğrencilerimizde ana dil farkındalığını oluşturmak amacıyla eylül ayında çeşitli etkinlikler yapıyor.

Bu yıl dilimizin, millî kimliğimizin bayramı olan “Dil Bayramı” etkinlikleri kapsamında, konuşma hafızamızda sayısı gittikçe artan yabancı kelimelere dikkat çekip bu kelimelerin yerine Türkçelerini kullanmayı teşvik etmek amacıyla derslerde ve koridorlarda “Türkçesini Bulalım” etkinlikleri yapıldı. Öğrencilerimiz,  broşür tasarımı yaptılar, dövizler hazırladılar, tişört boyadılar. 24 Eylül Cuma günü, tasarladıkları tişörtleri giydikten sonra döviz açarak hazırladıkları broşürleri arkadaşlarına dağıttılar.

Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Dil Bayramımızı Kutladık

Bu sayfa 24.9.2021 11:40:47 tarihinde güncellenmiş ve 73 defa ziyaret edilmiştir.

Ortaokul Etkinliklerimiz

Projelerimiz ve Başarılarımız