9. Sınıf öğrencilerimiz Çiğdem Odabaşı ile yaratıcı okuma atölyesine katıldılar.

Uyandım baktım ki bir sabah
Güneş vurmuş içime
Kuşlara yapraklara dönmüşüm,
Pırpır eder durur bahar rüzgârında
Kuşlara yapraklara dönmüşüm
Cümle azam isyanda
Kuşlara yapraklara dönmüşüm
Kuşlara
Yapraklara
Orhan Veli Kanık

9. sınıf öğrencilerimiz, Türk dili ve edebiyatı dersi şiir ünitesi kazanımları kapsamında “Çiğdem Odabaşı ile  Orhan Veli/ Bütün Şiirleri Yaratıcı Okuma Atölye”sine katıldılar.

Öğrencilerimiz; atölye çalışmasında okudukları kitaptan hareketle Orhan Veli’yi ve yaşadığı dönemin özelliklerine bağlı olarak şiirinin yarattığı etkiyi, “Garip Akımı”na da işaret ederek fotoğraf okuma, nesne temelli düşünme ve doğaçlama tekniklerini kullanıp Orhan Veli şiirlerini incelediler.

Bu sayfa 30.11.2022 15:02:46 tarihinde güncellenmiş ve 60 defa ziyaret edilmiştir.

Lise Etkinliklerimiz

Ön Kayıt