2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılının Ortaokul "Laf Ebeleri" Belli Oldu.

Türkçe – Edebiyat Bölümü tarafından, 12 Şubat Çarşamba günü ortaokul sınıfları arasında gerçekleştirilen 8. Geleneksel  “Laf Ebesi”  Hazırlıklı – Hazırlıksız Konuşma Yarışması, her yıl olduğu gibi, bu yıl da çok heyecanlı, renkli ve eğlenceli geçti. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini doğru bir şekilde ifade edebilme ve topluluk karşısında konuşabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmamız, geçen yılların birincileri olan Melis USANIR ve Kerem MOĞOL’un açılış sunumuyla başladı. İki bölümden oluşan yarışmanın ilk bölümünde öğrenciler, kendi seçtikleri bir konu hakkında dörder dakikalık bir hazırlıklı konuşma, ikinci bölümde ise kura ile belirlenen konular üzerine üçer dakikalık bir hazırlıksız konuşma yaptılar.

5. sınıflar adına Julia DEMİRCİ, Deniz SİCİMOĞLU, Irmak BACACI;  6. sınıflar adına Maya AYKAR, Damla SÖNMEZ, Maya Nil ERTEN; 7. sınıflar adına Aras GÜLDAMLA, Bora Aral AYKAÇ, Deniz MERGEN; 8. sınıflar adına Ulaş ÖZTOK, Eda BÜLBÜL ve Can GÜLOĞLU’nun katıldığı yarışmanın sunuculuğunu 6 C sınıfından Berra BAKIRCIOĞLU yaptı. Zeynep KURNAZ da kura çekimi ve hazırlıksız konuşma konularının belirlenmesi sürecinde yarışmacılara yardımcı oldu.

Jüri, yarışmacılarının konuşmalarını “konuya hâkimiyet, tutarlılık, telaffuz, akıcılık, özgünlük, sözcük hazinesinin zenginliği” gibi yönlerden değerlendirdi ve jürinin değerlendirmesi sonucunda 8 B sınıfından Eda BÜLBÜL birinci, 5 C sınıfından Irmak BACACI ikinci ve 6 B sınıfından Damla SÖNMEZ de üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerimizi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılının Ortaokul

Bu sayfa 14.2.2020 09:28:14 tarihinde güncellenmiş ve 89 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica