Yapı Merkezi

www.ym.com.tr

"Mutluluk İnşa Ederek Mutlu Oluruz"

1965 yılında kurulan Yapı Merkezi, önemli inşaat projelerindeki yarım asırlık tecrübesiyle sürekli gelişim için çalışmaktadır. Yapı Merkezi tünel, köprü ve demiryolu inşaatı konularındaki geniş birikimiyle, Türkiye’de ve 3 kıtada, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Cezayir, Fas, Etiyopya, Senegal, Kenya ve Sudan olmak üzere her gün 2 milyondan fazla kişiye güvenli ulaşım sunan toplam 41 raylı sistemde 2.600 km hat inşa etmiş ve etmeye devam ediyor. Bu projeler arasında Dubai Metrosu, Ankara-Konya Yüksek-hızlı Tren Hattı, Casablanca Tramvayı, İzmir Metrosu, Eskişehir ve Kayseri Tramvayları, Bursa ve İstanbul Hafif Metroları, Suudi Arabistan Medine Yüksek-hızlı Tren Ana İstasyonu, Cezayir Bir Touta-Zeralda Şehirlerarası Demiryolu, Etiyopya Awash-Kombolcha-Hara Gebaya Demiryolu, Katar Doha Metrosu Altın Hat, Cezayir Sidi Bel Abbes ve Setif Tramvay Sistemleri yer almaktadır.
İstanbul Galata Kulesi
Restorasyonu (1965)

Yapı Merkezi, ENR (Engineering News Record) tarafından yayınlanan, dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde 1998 yılından beri her yıl yer almaktadır ve 2016 yılında bu listede 93. sıradadır.

Yapı Merkezi’nin hayata geçirdiği toplam 42 milyon m2’lik projeler arasında Bosphorous Four Seasons Otel, Anka Mall, Istanbul 212 ve Marmara Forum Alışveriş Merkezleri; Hartum’daki El Mek Nimir ve Al Halfaia Köprüleri, Cezayir Caroubier Bakım ve Depo Tesisleri, Suudi Arabistan Al Nariyah Tamir-Bakım Atölyeleri, Roche ve Novartis Üretim Tesisleri, Şişli Plaza, Toskana Vadisi, Arkeon Evleri, NP12 ve Yeşilpark konut projeleri yer almaktadır. Yapı Merkezi ayrıca kıtaları birleştiren en büyük altyapı projesi olan Avrasya Tüneli’nin inşaatını da başarıyla bitirmiştir.

Yapı Merkezi, tüm faaliyetlerinde Türkiye’nin kalkınmasını, dünya uygarlığının gelişmesini; müşterilerinin, çalışanlarının ve ortaklarının memnuniyetini ve şirket değerlerini en ön planda tutar. Yapı Merkezi ayrıca doğanın gösterdiği çözüm yollarından ilham alarak; bilgi ve teknolojiye, insan kaynaklarına ve yeni yönetim sistemlerine sürekli yatırım yapar.

İstanbul Beyoğlu Nostaljik Tramvayı (1990) Avrasya Karayolu Geçişi (2016)

Bu sayfa 29.5.2017 08:46:34 tarihinde güncellenmiş ve 7115 defa ziyaret edilmiştir.