Tutumlar

Bilginin, kavramların ve becerilerin önemini değerlendirirken bunların tek başına uluslararası bilince sahip bir insan yaratmadığını kabul etmek gerekir. Ayrıca bireyin ve içinde bulunduğu topluluğun iyiliğine katkıda bulunan insanlara, çevreye ve öğrenmeye yönelik kişisel tutumların gelişimine de odaklanılması hayati önem taşır. Tutumların programın temel bir öğesi olması gerektiğine karar vererek IB PYP kendini değerlerle yüklü bir müfredata adamış olur.

PYP, okulların öğrenen gruplarında geliştirilmesi için aşağıdaki tutumları önerir.

Değer bilme Dünyanın ve insanların güzelliklerini takdir etmek.

Bağlılık Kendini öğrenimine adamak, gayretli olmak, öz disiplin ve sorumluluk sahibi olmak.

Güven Öğrenenler olarak yetenekleri hakkında kendine güvenmek, risk alabilme cesaretine sahip olmak, öğrendiklerini uygulayabilmek, uygun kararlar almak ve seçimlerde bulunmak.

İşbirliği İşbirliğinde bulunmak, ortak çalışmak, durumun gereklerine göre önderlik etmek ya da izlemek.

Yaratıcılık Düşünmelerinde, problemlere ve ikilemlere yaklaşımlarında yaratıcı olmak, hayal gücünü kullanmak.

Merak Öğrenmenin doğası, dünya, insanlar ve kültürler hakkında meraklı olmak.

Empati/Kendini başkalarının yerine koyabilme başkalarının düşüncelerini ve duygularını anlayabilmek için kendini onların yerine koymak, başkalarının bakış açıları hakkında açık görüşlü ve düşünceli olmak.

Şevk Öğrenmekten zevk duymak, öğrenme sürecinde isteyerek çaba göstermek. Bağımsız davranma Bağımsız düşünmek ve hareket etmek, gerekçeli savlara dayanarak kendi kararlarını vermek, kararlarını savunabilmek.

Doğruluk Dürüst olmak, keskin bir adalet duygusuna sahip olmak.
Saygı Kendilerine, başkalarına, içinde bulundukları dünyaya saygı duymak.

Hoşgörü Dünyadaki farklılıklar ve çeşitlilik hakkında duyarlı olmak ve başkalarının ihtiyaçlarına karşı hassas olmak.

Bu sayfa 5.6.2017 16:23:15 tarihinde güncellenmiş ve 1904 defa ziyaret edilmiştir.