Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

“TÜRKİYE SOKAK ÇOCUKLARI VAKFI YARARINA KONSER”

Irmak Okulları Interact kulübü öğrencileri liderliğinde ve MNU kulübü öğrencilerinin desteğiyle Sokak Çocukları Vakfı yararına 9 Mayıs 2014 tarihinde Tenör Berk Özberk ile konser düzenlenmiştir. Bilet satışlarından elde edilecek gelir Sokak Çocukları Vakfı ile paylaşılacaktır.

“3.IRMAK BİENALİ İLE GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK”

Okulumuz bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Bienal kapsamında Türkan Sabancı Görme Engelliler İlkokulundan gelen bir grup öğrenciyle okul öğrencilerini bir araya getirdi. Irmak Okulu öğrencileri, görme engelli yaşıtlarıyla ortak çalışmalar yaptı. İlk kez karşılaşan öğrencilerin birbiriyle son derece uyumlu olmaları, eğitimcilerin de dikkatini çekti. Duygusal buluşmada ortaya çıkan eserler, önümüzdeki süreçte müzayede ile satışa sunularak, elde edilecek gelir görme engellilerin geleceğine ışık tutacak. Ayrıca yine proje kapsamında Türkan Sabancı Görme Engelliler Anaokuluna sesli müzik aletleri yardımı yapılacak, kütüphaneleri için bilgisayar ortamında oluşturulmuş kitap desteği verilecek.

‘’MAVİ KAPAK KAMPANYASI’’

Okulumuzun çevreye duyarlı bireyler yetiştirme hedeflerine destek olmak ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne tekerlekli sandalye bağışlayabilmek amacıyla yürüttüğümüz ‘Mavi Kapak Kampanyası’ OAB uyelerimizin desteği ile başarıyla sürdürüldü. Kampanyaya öğrencilerimizin yanı sıra OAB üye ve temsilcileri de bizzat kapak toplayarak katkı sağladı.

‘’TEKNOLOJİK ATIKLAR’’

Okulumuz 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan Küçük Bilişimciler Kulübü ömrünü tamamlamış veya yeniden kullanımı mümkün olmayan e-atıkların geri dönüşümünün yapılabilmesi için bir kampanya başlattı. Akademi Çevre Firması tarafından alınan teknolojik atıklar WWF Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile yapılacak projeye katkı sağlayacak.

‘’BİR KİTAP BİR UMUT”

Kilis Merkez Kocabeyli İlkokulu ve Halk Kütüphanesi için okulumuzda kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Toplanan tüm kitaplar Kilis’e ulaştırıldı.

“LEGONU PAYLAŞ”

8-14 yaş arası çocukların lego taleplerinin karşılanabilmesi için okulumuzda başlatılan lego kampanyası ile toplanan tüm Legolar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ulaştırıldı.

“KÜÇÜK AYAKLAR ÜŞÜMESİN”

Mardin Dara İlkokulu ve Kilis Merkez Kocabeyli İlkokulu öğrencileri için başlatılan kampanya ile temin edilen tüm ayakkabılar ilgili okul öğrencilerine ulaştırıldı.

“EĞİTİMLERİNE RENK KATMAYA NE DERSİNİZ?”

Günyazı Köyü İlkokulu ve Kevenli Köyü İlkokulu öğrencilerine yardımcı olabilmek için kullanılır durumdaki ikinci el teknolojik aletler ve kitap-kırtasiye malzemeleri toplanarak okullara ulaştırıldı.

‘’SESİMİZ IRMAK OLSUN’’

Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) işbirliği ile gerçekleştirdiğmiz sosyal sorumluluk projemiz.

Bu projemiz, ilk ve lise öğrencilerimizin gönüllülük esasına göre hikaye, roman, öykü, şiir, masal v.b edebi türlerden birisini seçerek, sesli kitap olarak okunmasını kapsamaktadır.

‘’ELİMİ TUT’’

Öğrenciler her hafta topladıkları yardım malzemelerini ve kermes düzenleyerek topladıkları paraları Sivil Toplum Kuruluşları’na verdiler. Daha sonra AKUT, GREENPEACE, UNICEFF,112 ACİL, MAFOM, İşitme Engelliler Milli Federasyonu, Umut Çocukları Derneği, Türkiye Milli Paralimpil Komitesi, TESYEV, ÇEKÜL, TODEV, Aziz Nesin Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşları çocukların onlar için hazırladıkları sergi de yer alarak velilere kendilerini ifade etme olanağı buldular.

Sivil Toplum Kuruluşları ve okulumuz 5.sınıf öğrencileri iş birliğinde başlatılan ‘Elimi Tut’ projesi sanatçılardan da ilgi gördü. Ünlü tiyatrocular Füsun ve Sevinç ERBULAK, Şeyla HALİS, Fox Tv Çalar Saat programı yapımcısı ve sunucusu Fatih PORTAKAL, ünlü sunucu Engin Altan DÜZYATAN projeye destek veren ünlülerden.

‘’AYAKLAR ÜŞÜMESİN’’

Gazetede gördükleri bir haberden etkilenerek Van’daki kardeşlerine yardım etme kararı alan bir grup 11. sınıf öğrencimiz güzel bir kampanyaya imza attı.

‘’Alınacak bir bot 25 TL, çocukların mutluluğu paha biçilemez’’ sloganıyla yola çıkan öğrencilerimiz okulda açtıkları stantta iki günde 170 bot yardımı topalayarak duyarlılıklarını ifade ettiler.

Kampanyada alınan botlar Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi aracılığla Çiçekli ve Güllüçimen köylerinde yaşayan çocuklara iletildi.

‘’ADIYAMAN KAHTA KARAMAN ve KAHTA ZEYNAN OKULLARINA YARDIM’’

Irmak Okulları Okul Aile Birliğinin organizasyonu ile veli, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen yardım kampanyası ile çok sayıda okul, kırtasiye ve oyuncak toplanmış Adıyaman Kahta Karaman ve Zeynan İlkokulu öğrencilerine teslim edilmiştir.

‘’SİLAHTAN SANATA DOĞRU’’

Bireysel silahlanmanın ‘’yaşam hakkı’’nı tehdit eden çok önemli bir sorun olmasından ve sınırlı sayıda sivil toplum örgütünün konuyla ilgili bilinçlendirme çalışması yapmasından hareketle, sadece elde olanlarla yetinmeyip öğrencileri ‘’teşvik edecek, eyleme geçirecek, sorgulatacak, kendisini dönüştürecek ve bireyde farkındalık yaratacak’’ çalışmalar içinde yer almanın gerekli olduğu görülmüş ve bu projenin hazırlanmasına karar verilmiştir.

Çalışma 9, 10 ve 11. sınıflardan seçilmiş öğrencilerle yapıldı. Her zümrenin projeden sorumlu öğretmeni, alanıyla ilgili çalışmaların nasıl yapılacağı konusunda öğrencileri yönlendirdi. Yapılan çalışmalar Sabancı Üniversitesi’nde Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda 1097 çalışma arasından seçilerek en iyi 109 örnek arasında sergilenmeye hak kazandı.

Bu sayfa 21.2.2017 11:26:54 tarihinde güncellenmiş ve 16029 defa ziyaret edilmiştir.