Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

Bir “sosyal sorumluluk projesi” olarak kurulmuş olan Irmak Okullarında, vizyonunda yer alan “çağına karşı sorumlu bireyler yetiştirmek” ilkesinden hareketle sosyal sorumluluk projelerine büyük bir önem verilir. Sosyal Sorumluluk Projeleri (CIP), 2015 yılından itibaren Irmak Lisesi eğitim müfredatı dâhilinde 9. sınıftan itibaren tüm öğrencilerin almakla yükümlü olduğu, sosyal sorumluluğun bireylerce öğrenilmesini, benimsenmesi ve uygulanmasını amaçlayan 50 saatlik bir eğitim programıdır. Irmak Okulları, kuruluşundan itibaren çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiştir ve gerçekleştirmeye devam etmektedir.

IRMAK OKULLARI SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ (CIP):

Huzurevi Projesi:

Bu proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Darülaceze Müdürlüğüne bağlı darülacezeler ve Aile Sosyal Politikalarına bağlı huzurevlerinde çalışmalar yürütülmektedir. Irmak Okulları öğrencileri, “Bu yıl sizler için bir şeyler yapmak istiyoruz. Düşünceleriniz nelerdir?” sorusundan hareketle, çeşitli konularda becerileri ve refleksleri geliştirecek atölyeler, kitap okuma, hafıza oyunları, IPAD kullanımı ve benzeri etkinlikler hedeflenmektedir. Öğrenciler, belli bir zaman dilimini yaşlılarla beraber geçirerek onların sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Barınak Projesi:

Irmak Okulları öğrencileri, sokaklarda ve barınaklarda sahipsiz ve sevilmeye muhtaç olan çok sayıda hayvan dostumuz olduğu gerçeğinden hareketle barınak projesini hayata geçirmiştir. Öğrencilerimiz, barınaklarda yaşayan, sahipsiz, terkedilmiş ve hastalanmış dostlarımızı ziyarete giderek onlarla mutluluklarını paylaşmayı ve ihtiyaçları konusunda destek sağlamayı hedeflemektedir.

Engelliler Projesi:

Engelliler Projesi; özel eğitim gerektiren öğrencilerin, toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilen, başkalarıyla iyi ilişkiler kurabilen, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmeleri ve kendi kendine yeterli bir duruma gelmeleri için temel yaşam becerilerini geliştirmeleri konusunda onlara destek olmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu projede, uygun eğitim programları ile özel yöntemler, personel ve araç gereç kullanarak engelli kardeşlerimizin ilgileri, gereksinimleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda yaşama hazırlanmaları amaçlamaktadır. Irmak Okulları öğrencileri bu proje kapsamında engelli öğrencilerle birlikte zaman geçirerek onların sosyalleşmelerine katkı sağlamaktadır.

Fon Grubu:

Fon Grubu, araştırmalar sonucunda saptanan yardım kampanyaları ve projelerimiz için ihtiyaç duyulan maddi kaynaklar için kermesler ve yardım kampanyalarıyla destek sağlamaktadır.

Gezgin Kitaplar:

Gezgin Kitap, başta İngiltere ve ABD olmak üzere birçok ülkede uygulanan ve orijinal adı “Bookcrossing” olan uygulamanın Türkiye’deki adıdır. Kişilerin, kamuya açık yerlerde buldukları kitapları, okuduktan sonra yine herhangi bir yere bırakarak elden ele dolaştırmalarını sağlamak amacıyla düşünülmüş olan proje okulumuzda da uygulanmaktadır.

Okul - Çocuk:

Toplumumuzdaki en büyük sorunlardan biri olan eğitim sorununun çözümüne katkıda bulunmak ve bu toplumsal görevi herkese hatırlatmak amacını taşımaktayız. Sosyoekonomik durumu kötü olan ilkokul öğrencilerinin derslerine yardım etmeyi hedeflediğimiz bu projede, öğrencilerin ihtiyaçları belirlenerek kendilerine yardımcı olunmaktadır.

“VAN, MONT – BOT YARDIMI”

Van Ermişler Dostluk İlkokulunda eğitim gören 80 öğrenciye mont ve bot yardımı yapıldı.

“KÖMÜR YARDIMI”

Van Ermişler Dostluk İlkokuluna 2 ton kömür yardımı ulaştırıldı.

“MUŞ, MONT – BOT YARDIMI”

“Ne kadar hızlı, o kadar sıcak” sloganıyla yola çıkan öğrencilerimiz, okulda hazırladıkları panoyla iki günde 220 mont ve bot yardımı toparlayarak Muş Elçiler İlkokulunda eğitim gören öğrencilere ulaştırdılar.

“OTİZMLİ ÇOCUKLARA YARDIM”

Kâğıthane Atatürk Ortaokulu Özel Eğitim sınıfında bulunan otizmli çocuklar için kuruma renkli yazıcı ve ses sistemi gönderildi.

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

Bu sayfa 22.2.2018 16:09:45 tarihinde güncellenmiş ve 25028 defa ziyaret edilmiştir.