Satranç

Tarihin en eski oyunu olarak bilinen Satranç, okulumuz ilkokul 1 ve 2.sınıflarında ders olarak okutulmakta olup, derslerimiz modern ekipmanlarla ve satranç masaları ile donatılmış, en yeni satranç programlarının kullanıldığı akıllı tahtası olan satranç sınıfında yapılmaktadır.

Hayatın bir yansıması, bir simülasyonu olarak düşünülen satrancın çocukların eğitiminde olumlu ve kalıcı etkiler sağladığı bilinen bir gerçektir. Plan yapmayı öğrenmek, doğru kararları vermeye çalışmak ve yanlış kararlarımızdan bir şeyler öğrenip gelişmek bunlardan bazıları. Öncelikli hedeflerimizden birisi çocuklarımızı bu oyunun mantığı ve felsefesi ile tanıştırmak, hayat ile arasındaki yakın ilişkisini onlara öğretmektir.

Dikkati toplama, bir konu üstüne yoğunlaşabilme ve konsantrasyon yeteneklerinin gelişmesini satranç dersi ile arttırmayı hedefliyoruz. Konsantrasyon öğrenilebilir bir özelliğe sahiptir. Satranç sayesinde konsantre olmayı öğrenen bir çocuk, burada kazandığı özelliği hayatın diğer alanlarına da taşıyabilir.

Satranç ile çocuklarımızın hafızalarını güçlendirmek amaçlarımızdan bir tanesi. Çocukların gerçekleştirmek istediklerini önce zihinde yaratmaları onlarda yaratıcı düşüncenin filizlenmesine zemin hazırlamaktadır.

Bu sayfa tarihinde güncellenmiş ve 163 defa ziyaret edilmiştir.