Psikolojik Dan. ve Rehberlik Çalışmaları

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, Irmak Okulları’nın misyonu ve vizyonu doğrultusunda önleyicilik, destekleyicilik, süreç odaklılık ve gelişimsel rehberlik çerçevesinde hizmet verir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri ile öğrencilerimizin;

o    Sınırlarının farkında,

o    Yaşından beklenen sorumlulukları üstlenebilen,

o    Kendisi ve diğer insanlarla barışık,

o    Sosyal yaşamda ayakları üzerinde durabilen,

o    Sorun çözme becerileriyle donatılmış,

o    Duygu ve düşüncelerini yerinde ve zamanında, etkin bir biçimde ifade edebilen,

o    İlgi ve yeteneklerinin farkında, gelişmeye ve öğrenmeye açık,

o    Mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için

sürekli, sistemli ve profesyonel bir yardımın verilmesi hedeflenir.

Bu hedefler doğrultusunda, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nde öğrencilerimizin akademik ve kişilik gelişimleri sürekli izlenir. Sosyal becerileri geliştirici bireysel düzeyde ve sınıf düzeyinde çalışmalar uygulanır. Öğrencilerimizin gereksinim duydukları konularda bilgilendirme ve yönlendirme yapılır. Öğrencilerimizi bir üst öğrenim kurumuna hazırlamak için hedeflerini belirleme konusunda onlara destek verilerek öğrencilerimize bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti verilir.

Bu sayfa 6.6.2017 07:49:21 tarihinde güncellenmiş ve 1751 defa ziyaret edilmiştir.