Princeton Üniversitesi Fizik Yarışması

Her kasım ayında dünyanın dört bir yanından lise öğrencilerinin, üst düzey fizik problemlerini çözerek fiziksel sezgilerini ve matematiksel yeteneklerini sergileme fırsatı buldukları Princeton Üniversitesi Fizik Yarışması PUPC http://physicsu.org/premier, bu yıl 17 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecektir

ABD'ye seyahat edemeyen lise öğrencileri için Princeton Üniversitesi, farklı kıtalardaki ve ülkelerde uluslararası sınav merkezleri belirlemiştir. Princeton Üniversitesi’nin ana kampüsü dışında Çin, Güney Kore, Almanya, Vietnam,Tayvan ve ülkemizde Irmak Okulları Princeton Üniversite Fizik Yarışması’nın resmi sınav merkezleridir.
Aşağıda, bölgedeki eğitim kurumlarında yerel kuruluşların veya üniversitelerin Premier Yarışmaya ev sahipliği yaptığı ülkelerin güncellenmiş bir listesi bulunmaktadır.
Çin: ASDAN China
Güney Kore: KGSEA
Almanya: Freshman Enstitüsü - FH Aachen (Geilenkirchen)
Türkiye: Irmak Okulları (Istanbul)
Tayvan: Taiwan Math/Science Circle (TWMC)
Vietnam: Center for Nano Science and Technology, Hanoi National University of Education, Hanoi

SINAV KONULARI:
Sınavda AP Physics C düzeyinde dört soru sorulur. Sorular için verilen süre 1,5 saattir. Sorular klasik mekanik konularının ötesindeki konuları da kapsayabilir.
Sınav konuları Newton Yasaları, dönme hareketi, dönme kinetik enerjisi, klasik mekanikte Lagrangian formülasyonu ve Kirchoff Kuralı ve elektrik devreleridir.
Lagrangians hakkında bilgi edinebilmeleri için, Princeton Üniversitesi tarafından yarışmacılara, John Taylor'un Klasik Mekaniği'nin 7. Bölümünün okumaları tavsiye edilmektedir.

SINAV TARİHİ: 17 KASIM 2019 PAZAR
SINAV SAATİ: 09.00-10.30
SINAV YERİ: IRMAK OKULLARI

KAYIT BİLGİLERİ
Aşağıdaki kayıt linkini kullanarak kaydolun.

GENEL KURALLAR

Princeton Üniversitesi Fizik Yarışması

Bu sayfa 11.11.2019 16:21:04 tarihinde güncellenmiş ve 307 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica