Özel Irmak Lisesi'nde AP Programı

Advanced Placement (AP) programı, lisemizde uygulanan eğitime, uluslararası bir boyut kazandıracak; öğrencilerimize hedef koyma, hedeflerini gerçekleştirme süreçlerinde, uluslararası müfredatlar aracılığıyla evrensel ölçekte düşünce ve bilim üretme olanakları sunacaktır.
Program, gerek derslerin içerik ve işlenişi gerek de bilgiyi ölçme tarzı ile öğrencilere daha lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve üniversitede bu derslerden muaf olma olanağı sunmaktadır.
Öğretim yılı başından beri yürüttüğümüz çalışmalarla, AP Calculus(AB), AP English Literature and Composition , AP English Language and Composition, AP Chemistry, AP Biology, AP Physics, AP Art, AP Latin, AP Ecomomics ve AP French derslerinin onayları alınmış Program, 2014-2015 öğretim yılından itibaren 9 ve 10. sınıf düzeyinde ön hazırlık (pre-AP) olarak başlayacak, 11. sınıfta seçmeli dersler aracılığıyla bu programdan yararlanmak isteyen belli akademik koşulları karşılayan öğrencilerimize sunulacaktır.
Özel Irmak Lisesi Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Birimi de bu süreçte öğrencilere gereken tüm desteği sağlayacaktır.

Bu sayfa 23.2.2017 16:31:56 tarihinde güncellenmiş ve 1675 defa ziyaret edilmiştir.