Okul Müdürümüzden

Özel Irmak İlkokulu ; 1995 yılında eğitim ve öğretime başladığı ilk günden itibaren öğrencilerini temel bilgi, beceri, tutum ve davranışlara sahip, özgüveni yüksek, toplumsal sorunlara duyarlı, Atatürk ilkelerini benimsemiş, ulusal ve uluslararası kültürel değerler konusunda farkındalığı gelişmiş, kendisine ve diğer bireylere saygı duyan ve olayları farklı bakış açıları ile değerlendirme yetisine sahip bireyler olarak yetiştirmeyi hedefler.

2008 yılında Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından akredite edilmiş olan okulumuzda, Milli Eğitim Bakanlığı programı ile Uluslararası Bakalorya Programının İlkyıllar Programı, birlikte yürütülmektedir. İlk Yıllar Programı ile öğrenciler meraklı, sorgulayan, iletişim , araştırma ve düşünme becerileri gelişmiş, hata yapmaktan korkmayan, duyarlı, öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak yetişirler.

Ölçme ve Değerlendirme sürecinin etkin bir şekilde yürütüldüğü okulumuzda, öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimleri dönem sonu verilen MEB karnesi dışında velilerimizle paylaştığımız ara dönem değerlendirme ve dönemlik gelişim raporları aracılığı ile değerlendirilir. Öğrencilerimiz, çalışmalarını sergiledikleri portfolyo toplantıları ile velilerine etkili geri bildirimlerde bulunurlar.

Ders dışı faaliyetler, kulüp çalışmaları ve okul sonrası sanat-spor içerikli programlar, öğrencilerimizde geliştirmeyi hedeflediğimiz becerileri destekler nitelikte planlanmıştır. Sanat ve spor dallarında sunulan toplam 23 adet kulüp ile öğrencilerimiz yeteneklerini sergiler ve geliştirirler. Amerika’nın Michigan Eyaletindeki Cranbrook Okulları ile yürüttüğümüz "Kardeş Okul Projesi" ile sanat ve kültür alanında ortak projeler yürütülmektedir.

Okulumuzu ve bizleri daha iyi tanımak ve çalışmalarımız hakkında daha detaylı bilgilenmek için, sizleri okulumuzda görmekten mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim.

Saygılarımla.

Nazan FETTAHOĞLU
İlkokul Müdürü

Bu sayfa 16.2.2017 15:15:48 tarihinde güncellenmiş ve 3695 defa ziyaret edilmiştir.