Öğrencilere Yönelik Faaliyetler

Bireysel Görüşmeler

Yıl içerisinde öğrencilerle bireysel olarak görüşülmektedir. Sınıf gözlemi ve saha gözlemi yapılarak öğrenciler hem grup içerisinde hem de bireysel olarak sosyal, duygusal açıdan değerlendirilmektedir. Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda akademik süreçler, arkadaş ilişkileri, duygusal ve davranış alanlarında görüşmeler gerçekleştirilmektedir.

Buddy Programı

Buddy programı, aramıza yeni katılan öğrencilerimizin Irmak Okulları’nın akademik ve sosyal yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Buddy olma sorumluluğunu alan öğrenci okula yeni başlayan bir öğrencinin ilk haftalardan itibaren, okul uyumunu hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla yanında yer alır, ona okulu ve genel kuralları tanıtır, yol gösterir ve destek olur.

Sınav Süreci Planlaması

Merkezi Sınavlara hazırlık sürecindeki 8. Sınıf öğrencilerinin yaş dönemi özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Hedef Belirleme
Çalışma Alışkanlıkları
Sınav Kaygısı
Gevşeme Teknikleri ve
Ailelere Yönelik Çalışmalarla Süreç Merkezi sınavlara kadar uygulanır.

Ergenlik Programı

6. ve 7. Sınıf velilerine sene başında ergenlik ile ilgili interaktif bir etkinlik sağlanır. Velilerin kendi ergenlik dönemleri ile çalışmaları ve çocuklarının süreçteki davranışları ile ilgili farkındalık kazanırlar. Bu etkinlikten sonra 6. Ve 7. Sınıf öğrencileriyle de ergenlik konulu bir çalışma yapılır ve aile paylaşımı için eve çalışma kâğıdı yollanır. (Veli çalışmasının önce yapılmasının nedeni anne babaların çocuklarının sorularını nasıl yanıtlayabileceği ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır)

Kariyer Günleri

Her yıl Irmak Lisesi Kariyer Günleri çerçevesinde düzenlenen Kariyer Günlerinde öğrencilerimizin Kariyer Gelişimini desteklemek için Yurt İçi Üniversite Danışmanlık Birimimiz ile birlikte Kariyer Öyküleri ve Meslek Tanıtım günleri düzenlenmektedir. Kariyer Öyküleri Konferansı’nda öğrencilerimizin rol model konumundaki kişilerin deneyimlerinden yararlanmaları sağlanır.

Bu sayfa 16.11.2017 11:13:04 tarihinde güncellenmiş ve 1881 defa ziyaret edilmiştir.