Necdet Neydim İle Söyleşi

Prof.Dr.Necdet Neydim ile 22 Mart Çarşamba günü, metin ve görsel okuma, kitap okuma ve üzerinden iletişim kurma, çocuk ve ebeveyn iletişimi, dilselleşme ve dilselleştirme konu başlıklarını içeren bir seminer gerçekleştirdik. Okumanın uzun bir yolculuk olması nedeniyle keyifli olması gerektiğine değinen Necdet Neydim, kitap okumanın çocuklar için nesneleştirici olmaması gerektiğini belirtti. Neydim, edebiyatın öğretmenimiz olmadığını, bize formül vermediğini, çok iyi bir arkadaş olduğunu, sorgulama yaptırdığını ifade ederek, metin okumanın önemine, alt ve üst metin okuma kavramlarına, metin okumanın iyi yapıldığı takdirde çocuğu sorgulamaya yönelttiğine, çatışmanın fikirleri ortaya çıkardığına ve sonunda uzlaşı getirdiğine dair ve daha birçok konuda önemli bilgileri bizimle paylaştı. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz için oldukça faydalı geçen bu söyleşi için Necdet Neydim'e teşekkür ederiz.

Necdet Neydim İle Söyleşi

Bu sayfa 3.4.2017 07:53:35 tarihinde güncellenmiş ve 143 defa ziyaret edilmiştir.