Müzik ve Enstrüman Eğitimi

“Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir” Mustafa Kemal Atatürk

İyi bir müzik eğitimi alan ve müziği seven çocuk, yaşamı sever, estetik zenginliği ile fark yaratır düşüncesiyle, öğrencilerimize duygu ve düşüncelerini ifade etmede evrensel bir dil olan müziği kullanarak farklı kültürlerle iletişim kurmayı, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirerek müziği hayatına katmayı öğretmek temel varlık sebebimizdir.
Ortaokul müzik müfredatımızı; Uluslararası Bakalorya – İlk Yıllar Programı‘nda (IB – PYP) yer alan Sanat Kapsam Sıralama haritamızdan yola çıkarak Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatı ve özgün Irmak kazanımlarıyla harmanlayıp zengin öğrenme ortamlarında müziksel yollarla işlemekteyiz.
Gerek enstrüman eğitimi doğrultusunda bireysel becerilerin gelişmesinde gerek müzik kültürü kazanımlarıyla toplu gerçekleştirilen derslerimizde; öğrencilerimizin kendi beğenileri doğrultusunda seçimlerini yaparken müziği daha derinlemesine araştırmaları, izledikleri ve dinledikleri müzikal yorumlardan yola çıkarak edindikleri farklı bakış açılarıyla sanatı yorumlayabilmeleri, özgün çalışmalarla kendi stillerini oluşturabilmeleri, sanatsal düşünceyle sosyal konularla ilgili duygu ve düşüncelerini müzik yoluyla ifade edebilmeleri hedeflenmektedir.

Branş Eğitimi

Irmak Okulları olarak müzik eğitiminde inandığımız ve desteklediğimiz “ Her öğrenci bir enstrüman çalmalıdır ve Irmak Okullarından mezun olan her öğrenci en az bir enstrüman çalabilir.” ilkesinden yola çıkarak, ilkokul üçüncü sınıftan itibaren, 4 enstrümanla (keman, yan flüt, gitar ve çello) enstrüman eğitimi gerçekleşmektedir. Branş eğitiminde amacımız, öğrencilerimizin enstrüman bilgilerini arttırmak, müzik yoluyla duygu ve düşüncelerini öğrenmiş oldukları enstrümanla ifade edebilmelerini sağlamak ve farklı sosyal alanlarda bireysel olarak veya müzikal gruplara katılarak bilgi ve becerilerini paylaşmalarını sağlamaktır.

Bu sayfa 8.2.2017 10:46:46 tarihinde güncellenmiş ve 1879 defa ziyaret edilmiştir.