Müzik Eğitimi

Öğrencilerimize duygu ve düşüncelerini ifade etmek için evrensel bir dil olan müziği kullanarak farklı kültürlerle iletişim kurmayı, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirerek müziği hayatına katmayı öğretmek temel varlık sebebimizdir.

Bölüm Amaçları

Irmak Okullarında, öğrencilerimize müziği ve Müzik Bilimi' ni öğretmek, öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirmek ve müzik yoluyla öğrenmekten keyif alan bireyler yetiştirmek başlıca amaçlarımızdır. Irmak Okullarında müzik eğitimi amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

• Müziğin evrensel bir dil olduğunu kavratmak,
• Kültürler arası iletişimde müziğin rolünü ve önemini kavratmak,
• Bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi okuryazarlığı becerilerine sahip üretken bireyler yetiştirmek,
• Müziği ve müzik dilini merak eden bireyler yetiştirmek,
• Öğrencileri müzikle yaşama hazırlamak,
• Öğrencinin yeni teknolojileri kullanabilmesine ve üretebilmesine olanak sağlayacak akademik bilgiye sahip olmalarını sağlamak,
• Çevreyi, doğayı, yaşamı, duygu ve düşünceleri müzikle anlatabilmeyi sağlamak,
• İlgi ve yetenekleri doğrultusunda öğrencileri yetiştirmek ve geliştirmek,
• Eleştirici bir beğeni geliştirmek,
• Kulak, ses ve çalgı eğitimi ile genel ve özel müzik yeteneğini keşfetmek, ortaya çıkarmak ve işlemek, okul öncesi müzik eğitiminin diğer amaçlarıdır.

Bölüm Hedefleri
Müzik dersleri; bireyin zamanla edinmiş olduğu bilgi ve becerilerle, yaşamı, doğayı, duygu ve düşüncelerini, yaratıcılığını da katarak müzik yoluyla ifade edebilmesini hedefler.

• Bireysel ve toplu olarak yapılan çalışmalardan zevk alan, müziğe karşı olumlu tutumlar sergileyebilme,
• Karşılaşacağı sorunları müzikal yaratıcılığını kullanarak, duygu ve düşünceleri ile ifade edebilme,
• Doğayı, çevreyi ve yaşamı duygu ve düşüncelerini ortaya koyarak müzik yoluyla anlatabilme,
• Müzik Bilimini anlama, bu konuda yaratıcı fikirler ve eylemler ortaya koyabilme,
• Okul orkestrası gibi toplu yapılan müzik çalışmalarında takım halinde çalışabilme,
• Müzik derslerinde ve kulüplerinde edindiği bilgileri ve geliştirdiği becerileri sosyal hayatında kullanabilme.

Bu sayfa 8.2.2017 11:38:25 tarihinde güncellenmiş ve 2702 defa ziyaret edilmiştir.