Michelangelo Oyunu Sahnelendi

Şimdiye kadar farklı oyunlarla seyirci karşısına çıkan ve büyük beğeni toplayan Lise Tiyatro Kulübümüz, 15 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da okulumuz Kültür Merkezi’nde “Michelangelo” adlı oyunu sahneledi.

Lise tiyatro kulübümüz, hazırladığı oyunlarda tarih bilinci yaratma amacı da taşıdığından prova sürecini eğitimsel anlamda da yapılandırdı. Oyun aynı zamanda gençlik tiyatro festivallerine katılım için hazır hale getirildi.

Michelangelo oyunu drama öğretmenimiz Zeynep Erdemsel tarafından yönetildi. Oyunun yazarı Irmak BAHÇECİ’ye, hem Uluslararası Lions Kulüpleri Birliğinden hem de Tiyatro dergisinden “Yılın En Başarılı Oyun Yazarı” ödülünü kazandıran “Michelangelo” oyunu, Rönesans’ın en önemli sanatçılarından biri olan heykeltıraş, ressam ve mimar Michelangelo Buanorotti’nin, Roma'daki Sistine Şapeli’ni resimleme sürecindeki birkaç haftayı konu alıyor. Oyunda Michelangelo, bir yandan sanatın iktidarla yaşadığı çatışmalarla boğuşurken bir yandan da dehasının bir sonucu olarak yaşadığı yalnızlık ve güvensizlikleriyle, yüzyıllar boyunca insanlık tarihinin en büyük hazinelerinden biri olarak anılacak olan büyük eserini tamamlamaya çalışıyor.

Michelangelo Oyunu Sahnelendi

Bu sayfa 26.2.2018 09:17:48 tarihinde güncellenmiş ve 599 defa ziyaret edilmiştir.