Kulübler

Karikatür ve Animasyon Kulübü;

Kulübümüzün amacı; Öğrencilerimize internet dünyasında sadece bir ziyaretçi değil, bir yayıncı olma fırsatı sunmak, eğlenerek öğrenmeyi pekiştirmek ve bildiklerini, öğrendiklerini başkaları ile paylaşma becerisini kazandırmaktır.

İlk yarıyıl öğrencilerimizin kurgulama yaparak, çeşitli karikatür tasarım programları ile kurgularını karikatüre dönüştüreceklerdir. İkinci yarıyıl çeşitli animasyon programlarından faydalanarak hareketli resimler elde edilerek animasyonlar hazırlayacaklardır.

Bilişim  Kulübü (ORTAOKUL)

Ortaokul öğrencileri ile yürütülen Bilişim Kulübünde, gelişen teknolojiyi takip eden genç bilişimcilerle, algoritma kavramı, programlama temelleri, programlanabilir kitler, bilişim okuryazarlığı, etik sosyal değerler, blog hazırlama, web tasarımı konularında çalışılmaktadır. Öğrenciler algoritma kavramı ve programlama temelleri ile tanışan öğrenciler kendi programlarını yazarken, programlanabilir kitler ve robotlarla yaratıcılıkları ile programlamayı buluşturuyorlar. Web tasarım tarihinden, günümüzde yaratılan web sitelerine kadar web tasarım kurallarını inceleme fırsatı bulurken, kendi bloglarını hazırlıyorlar.

Dijital Yaşam Kulübü (LİSE)

Öğrencilerimizin bilişim alanındaki gelişmeleri takip etmelerini sağlamak, çevrim içi kaynakları kullanarak doğru bilgiye erişme ve iletişim kurma becerilerini kazandırmak, proje tabanlı çalışarak temel web tasarım ve animasyon becerilerini geliştirmeleri, yazılım geliştirmenin analiz, tasarım, geliştirme ve test gibi basamaklardan oluşan bir problem çözme süreci olduğunu fark etmeleri amaçlanmaktadır.

Öğrenciler doğru bilgiye ulaşma, akademik arama servisleri kullanımı,  kodlama, maker hareketi, eğitimde teknoloji gibi konularda çalışmalar yaparken,  çalışmalarını okul ortamında farkındalık yaratacak şekilde sergilemektedirler.

Bu sayfa tarihinde güncellenmiş ve 176 defa ziyaret edilmiştir.