İspanyadaki E-Twinnig Partner Okulumuzun Gazetesinde Yayınlanan Haberi

Hazırlık sınıfı ve 9. sınıf 1. grup İspanyolca öğrencilerinin, İspanya’nın Vila-Seca Lisesi öğrencileriyle birlikte yürüttüğü Avrupa e-Twinning projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Aralık ayında hem kendi öğrencilerimiz hem de İspanyol öğrenciler kendilerine verilen gazete içeriklerini web üzerinden araştırdılar, ortak çalışma prensibini benimseyerek öğretmenlerinin mentorluğu eşliğinde nasıl araştırma yapmaları gerektiğini öğrendiler.
Google Drive’dan dosya paylaşma ve hazırlama teknikleri üzerinde çalıştılar. Aynı zamanda ESO-A Lisesi okul gazetelerinde okulumuzla yürüttükleri bu proje ile ilgili başlangıç ve bildiri haberini yayınladılar. Yayınlanan haberin orijinal metni ve Türkçe çevirisi aşağıda yer almaktadır.

Proyecto eTwining con Turquía
¡Ahora sí que va en serio! Con los alumnos de la ESO-A, la profesora de castellano, Montse Marsal Haya, comienza un proyecto con alumnos y el profesores de castellano Ergin Kurt y Ülgen Seden de Liceo de Irmak, Estambul, Turquía. Sin duda este es un proyecto con todas las letras, donde nuestros alumnos confeccionarán un diario de una ciudad turca, estudiando y trabajando todos los subgéneros periodísticos; mientras los de Turquía harán un diario de las noticias más destacadas de nuestra comarca. Os iremos informando del progreso del proyecto, cierto que promete ser enriquecedor para todos.

Türkiye ile e-Twinning Projesi İşbirliği
ESO-A Okulu Lise öğrencileriyle İspanyolca öğretmeni Montse Marsal Haya, İstanbul Irmak lisesi öğrencileri ve İspanyolca Öğretmenleri Ergin Kurt ve Ülgen Seden ile bir projeye başladı. Bu çalışma  tüm gazetecilik alt türlerini inceleyen bir çalışma olacak. Bu çalışma, öğrencilerimizin bir Türk şehri ve Türkiye ile hazırlayacakları bir gazete projesidir. Proje kapsamında Türkiye’deki öğrenciler de bölgemizin ve İspanya’nın en göze çarpan haberlerini yayınlayacaklar. Projenin ilerleyişi hakkında sizi bilgilendireceğiz çünkü herkes için gerçekten de zenginleştirme sözü veren bir proje olacağı kesin.

İspanyadaki E-Twinnig Partner Okulumuzun Gazetesinde Yayınlanan Haberi

Bu sayfa 18.12.2019 16:46:29 tarihinde güncellenmiş ve 115 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica