Irmak Okulları River Robotics Takımının Şampiyonluk Sevinci

Özel Irmak Okulları robotics takımı "River Robotics", "Zeka İçin Spor" sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinde 28 yıldır düzenlenen ve en prestijli robot yarışmalarından biri olarak gösterilen FRC Ankara Off Season Robot Turnuvasından şampiyonluk kupası ve iki ödülle döndü.

"Zeka İçin Spor" sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinde 28 yıldır düzenlenen ve en prestijli robot yarışmalarından biri olarak gösterilen FRC Ankara Off Season Robot Turnuvası, 23-25 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti. Etkinlik, Türksat Tanıtım Kanalı'ndan canlı olarak yayınlandı.

"Deep Space" temasıyla gerçekleşen yarışmada senaryo gereği tahmin edilemeyen arazi ve hava şartlarının hakim olduğu bir gezegende öğrencilerin kumanda ettiği robotlar, 2,5 dakika içinde kendilerine verilen görevleri tamamlamaya çalıştı. Science, technology, engineering and mathematics kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden oluşan "STEM" tekniğini kullanılarak bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimini ön plana çıkarmayı amaçlayan yarışmada Özel Irmak Okulları robotics takımı "River Robotics";  "Borusan Robotics" ve "Eagles"  takımları ile yaptığı ittifakla Ankara First Robotics Competition FRC şampiyonu oldu.

"River Robotics" takımı aynı turnuvada Highest Rookie Seed ve Rookie Inspiration ödüllerine de layık görülerek yarışmadan bir şampiyonluk kupası ve iki ödülle ayrıldı.

Irmak Okulları River Robotics Takımının Şampiyonluk Sevinci

Bu sayfa 28.11.2019 11:41:08 tarihinde güncellenmiş ve 135 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica