Irmak Okulları Öğrencilerini Yaratıcılığa Davet Eden "Mühendislik Haftası" Büyük İlgi Gördü

Okulumuzun ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirdiği “Mühendislik Haftası” öğrenciler arasında büyük bir ilgi uyandırdı.

Öğrencilerin yaratıcılık yeteneklerini ve bilimsel araştırmalara ilgilerini ortaya çıkarmayı ve geliştirmeyi, eleştirel düşünme, problem çözme, üretkenlik ve sorumluluk gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmayı hedefleyen Mühendislik Haftası 4 – 8 Mart tarihleri arasında okulumuzda gerçekleşti. Sınıf seviyesine göre farklı planlanan ve STEM yaklaşımı ile desteklenen yarım günlük atölye etkinliklerinin yer aldığı haftada öğrencilerimiz; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi disiplinlerdeki temel bilgileri kullanarak kendilerinden istenen görevleri üç boyutlu tasarımlarla hayata geçirdiler.

Öğrencilerimiz, 7 Mart 2019 Perşembe günü gerçekleşen Irmaklı Mühendisler Paneli’nde de Irmak Lisesi mezunu olan ve farklı mühendislik alanlarında eğitim almış ve kariyer yolculuğuna başlamış genç mühendislerle bir araya geldiler. Mühendislik alanında çalışma hayatına başlamış mezun öğrencilerin deneyimleri öğrencilerimizin ufkunu açtı.

Irmak Okulları Mühendislik Haftası, 8 Mart 2019 Cuma günü,  hafta boyunca sergilenen performanslar arasından en başarılı takım ve tasarım ödüllerinin sahiplerini bulduğu kapanış töreniyle sona erdi.

Irmak Okulları Öğrencilerini Yaratıcılığa Davet Eden

Bu sayfa 11.3.2019 14:13:47 tarihinde güncellenmiş ve 53 defa ziyaret edilmiştir.