Hazırlıklı - Hazırlıksız Konuşma

"LAF EBESİ" HAZIRLIKLI – HAZIRLIKSIZ KONUŞMA YARIŞMASI

Irmak Okulları öğrencilerinin konuşma becerilerini geliştirmeyi ve toplum içerisinde kendilerini rahat ve doğru bir şekilde ifade edebilmelerini amaçlayan "Laf Ebesi" Hazırlıklı – Hazırlıksız Konuşma Yarışması, yararlı olduğu kadar renkli ve heyecanlı bir etkinliktir. Ortaokul ve lise sınıfları arasında gerçekleştirilen bu etkinlikte yaşama dair hemen her konuya dair hazırlıklı ve hazırlıksız konuşmalar yapılır.

İki bölümden oluşan etkinliğin "hazırlıklı konuşma" bölümünde, daha önce sınıflarındaki seçmeleri kazanan öğrenciler, kendi belirledikleri bir konu hakkında 5'er dakikalık bir konuşma yaparlar. Hazırlıklı konuşma sırasında yarışmacılar, konuşmalarını perdeye yansıtılan yönergelerle de ilişkilendirmeye çalışırlar. "Hazırlıksız konuşma" bölümünde ise, yarışmacıların kurayla belirlenen konulara ilişkin 4'er dakikalık bir hazırlıksız konuşma yapmaları beklenir. Jüri, yarışmacıları "özgünlük, tutarlılık, akıcılık, telaffuz, sözcük hazinesinin zenginliği" gibi yönlerden değerlendirerek her iki bölüm için ayrı ayrı puanlandırır. Böylece ortaokuldan ve liseden dörder öğrenci olmak üzere, toplam sekiz öğrencinin katıldığı etkinlikte "Yılın Laf Ebesi" seçilir.

Hazırlıklı - Hazırlıksız Konuşma

Bu sayfa 6.6.2017 11:43:18 tarihinde güncellenmiş ve 6081 defa ziyaret edilmiştir.