Görsel Sanatlar

Sanat, bireye dışa vurum olanağı sağlayan, her alanda kullanabileceği yaratıcılığı geliştiren, yaşadığı kültüre ve diğer kültürlere değer verme ve sahip çıkma bilinci edindiren en önemli alanlardan biridir.

Bölüm Amaçları

Irmak Lisesinde Görsel Sanatlar dersinin amacı; sanatçı yetiştirmek değil, sanatı seven bireyler yetiştirmektir. Sanat uğraşısında bulunan ve sanat yapıtıyla karşılaşıp onu değerlendiren, kişide harekete geçen tüm zihinsel yeti ve süreçleri; duyu, duyum, algılama, imgeleme, düşünme, çağrışım gibi güçleri eğitmek sanat eğitimi ile gerçekleşebilir.

Bölüm Hedefleri

Irmak Lisesinde Görsel Sanatlar dersinde; sanatı yaşamının bir parçası olarak gören, duygu, düşünce ve izlenimlerini özgün sanatsal tasarımlara dönüştüren, tarihî ve kültürel değerlerimize duyarlı, bir sanat eseriyle karşılaşıldığında ona nasıl bakılması gerektiğini bilen, evrensel düşünceye sahip, sanattan tat alan, özgüveni gelişmiş, yaratıcı ve üretken, eleştirel bakış açısına sahip öğrenciler yetiştirilmesi hedeflemektedir.

SANAT

GEZİLER

Okulumuzda sanat eğitimi programları hazırlanırken derslerimizi destekleyen sanat etkinliklerine yoğun bir şekilde yer verilmektedir. Bu etkinliklerin en önemli kısmını sanatsal geziler oluşturmaktadır. Sanat müzeleri, İstanbul Bienali, sanat galerileri ve sanat atölyelerine düzenlenen gezilerde öğrencilerimizin, sanat eserlerini yakından görerek tanımalarına, bu eserlerin özgünlüğünü, görsel algılama deneyimini yerinde ve ilk elden görerek yaşamalarına olanak sağlanmaktadır.
Avrupa'nın birçok kentinde yapılan ve çeşitli sanat dallarını içeren festivallerin bir benzerini İstanbul'da gerçekleştiren İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın etkinliklerine katılarak kendi kültürümüze ve diğer kültürlere duyarlı olmanın gereğini göstermekteyiz. Grafik Sanatlar Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Pera, İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne yaptığımız gezilerde sanat dünyasını keşfetmekte, geçmişten günümüze gelen sanatçıları çalışmalarını sergiler çerçevesinde görüp tanımaktayız.
Çevre sanat galerilerine düzenlenen gezilerde sanatı, sanatçıyı ve sanat kültürümüzü tanıtarak öğrencilerin bu kavramları yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktayız.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Her yaş seviyesine uygun olarak sanatçılarla buluşma imkânı sağlayan etkinliklerimizde öğrencilerimiz sanatçıları daha yakından tanıyarak kendi bakış açılarını geliştirici çalışmalar yapmaktadır.

PROJE YARIŞMALAR

Görsel Sanatlar Dersini destekleyen, geliştiren ve öğrencilerimizi farklı etkinliklerle buluşturan yarışma ve proje çalışmaları yapılmaktadır. Aynı zamanda okulumuzda da her yaş grubundan öğrencilerimizle etkinlikler düzenleyerek sanatsal bilinci arttıran, farklı bakış açıları kazandıran etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu sayfa 8.2.2017 11:40:09 tarihinde güncellenmiş ve 1892 defa ziyaret edilmiştir.