Genç Kalemler Cumhuriyet'i Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Sonuçlandı

Türkçe – Edebiyat Bölümü’nün her yıl “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Genç Kalemler Cumhuriyet’i Yazıyor” şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yılki teması, Fransız şair ve düşünür Lamartiné’in “Cumhuriyet ve cehalet aynı yerde barınamaz.” sözüydü.

5 ve 6’lar düzeyinde şiir, 7 ve 8’ler düzeyinde ise kompozisyon türünde yapılan ve tüm ortaokul öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen yarışmada öğrencilerimiz, Cumhuriyet’imize bağlılıklarını dile getirdiler, Atatürk’ün gençlere emanet ettiği, onların düşünceleriyle yükselecek cumhuriyetin cehaletle verdiği mücadeleyi anlattılar.

Yapılan değerlendirme sonucunda 8. sınıflar düzeyinde “NASIL ANLATAYIM Kİ?” başlıklı kompozisyonuyla Yiğit ERDOĞAN, 7. sınıflar düzeyinde “CUMHURİYET” başlıklı kompozisyonuyla Ali NİKRAVAN, 6. sınıflar düzeyinde “SEN RAHAT UYU ATA’M” başlıklı şiiriyle Cansın Meylin TEMEL, 5. sınıflar düzeyinde de “CUMHURİYET IŞIĞI” başlıklı şiiriyle Deniz MERGEN birinci oldular.

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize de Cumhuriyet bilincini yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.

Bu sayfa 8.11.2017 08:12:21 tarihinde güncellenmiş ve 66 defa ziyaret edilmiştir.