Eleştirel Okuma Grubu

Kasım 2016’da oluşturduğumuz “Eleştirel Okuma Grubu”muzla bugüne kadar 7 oturum gerçekleştirdik ve toplamda 10 adet kitap üzerinde tartıştık. Okuduğumuz kitapları farklı görüş açılarından değerlendirdik, okuma deneyimlerimizi paylaşarak zenginleştirdik.
Bu yıl, grubumuzu biraz daha genişletmek amacıyla, oturumlarımızı yalnızca edebiyat okumalarıyla sınırlamak yerine; tarih, felsefe, bilim, siyaset gibi farklı okuma alanlarına; müzik, sinema, tiyatro, dizi gibi değişik türlerle ilgili paylaşımlara da açmak istiyoruz. Hatta katılımcılarımızdan istek gelirse, kendilerinin belirlediği konularda sunumlar, tartışmalar, forumlar da düzenleyebiliriz.

Bu sezonun ilk oturumu olması dolayısıyla ilk kitabımızı yine biz belirledik ve Yuval Noah Harari’nin, hem yurt dışında hem de Türkiye’de çok okunan “Hayvanlardan Tanrılara – SAPIENS” adlı, popüler bilim türündeki eserini seçtik. Kolektif Kitap adlı yayınevi tarafından yayımlanan bu kitabı bütün kitapçılardan edinebilirsiniz.

20 Aralık 2017 Çarşamba günü, yine saat 18.00’de ve yine ilkokul kütüphanemizde Yuval Noah Harari’nin “Hayvanlardan Tanrılara – SAPIENS” adlı kitabı üzerinde konuşmak ve gelecek oturumun kitabını (belki de filmini ya da konu başlığını) belirlemek üzere, bir araya geleceğiz.

NOT: Grubumuza dâhil olmak ya da görüş ve önerilerinizi iletmek için Türkçe – Edebiyat ve Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Mustafa Çomoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.
Mustafa Çomoğlu'nun e-posta adresi: mustafa.comoglu@irmak.k12.tr

Eleştirel Okuma Grubu

Bu sayfa 14.11.2017 09:35:33 tarihinde güncellenmiş ve 67 defa ziyaret edilmiştir.