Eğitimde Teknoloji

Dünya genelinde hızla gelişen teknolojiden eğitim ve öğretim alanlarının da etkilenmesi sonucu, Irmak Okulları olarak sürekli öğrenen ve çağına karşı sorumlu bireyler yetiştirmek amacıyla ve hızla gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmek için “Eğitimde Teknoloji Projesi” sürdürülmektedir. Teknoloji proje içerisinde bir amaç olarak değil, yalnızca bilgiye ulaşmada araç olarak görülmektedir. Öğrencilerin bilgiye ulaşmaları, bilgiyi analiz ederek, zaman ve mekan bağımsız bilgiden bilgi üretmek asıl amaçtır.

1:1 olarak başlatılan proje, öğrencilere zaman ve mekandan bağımsız bilgiye ulaşma imkanı sunmakta ve  öğretmen- öğrenci arasında kesintisiz haberleşme  sağlamaktadır. Irmak Okulları Moodle ders yönetim sistemi ile ders dokümanları her platformda ulaşılabilir hale getirilmiştir. Öğrenciler Irmak Moodle ile hem ders materyellerine erişebilmekte hem de ödevlerini bu platform üzerinden öğretmenlerine ulaştırabilmektedirler. Yine Irmak Moodle ile öğrenciler bilginin ulaşılabilir ve paylaşılabilir olduğunu kavramaktadırlar.

Irmak okulları her öğrencisine bir e-posta adresi sağlamaktadır. E-postaları ile iletişim sağlamanın yanı sıra, öğretmen ve öğrenciler Google Drive ile tek doküman üzerinde çoklu çalışma ortamı edinirler. Grup projeleri, performans ödevleri online buluşmalar ile yapılabilmektedir.

Gelişen teknoloji ile yaşamımızın parçası olan sanal dünyada hak ve özgürlüklerimizi korumak adına,   1:1 projesi ile öğrencilerimizin birer dijital vatandaş olmaları amaçlanmaktadır.

Bu sayfa 8.6.2017 14:28:09 tarihinde güncellenmiş ve 7295 defa ziyaret edilmiştir.