CEMC Uluslarası Matematik Yarışmasında Başarı

Matematik alanında küresel bir bakış açısı kazanmaları için, özellikle bu alanla yakından ilgilenen ve akademik ön hazırlığa sahip öğrencilerimizi, kendilerini uluslararası düzeyde sınayabilecekleri bir ortam hazırlamak ve materyal sağlamak amacıyla uluslararası sınavlara girmeye teşvik ediyoruz. “Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik Bölümü” tarafından hazırlanan CEMC (Centre for Education in Mathematics and Computing) sınavları da bu tür sınavlardan biri. Şubat ayı içinde okulumuzda da uygulanan bu sınavın sonuçlarına göre; dünya çapında sınava katılan 64561 öğrenci arasında % 25’lik dilime giren öğrencilerimiz Kerem Gürses, İpek Karagöz, Defne Solmaz, Rüzgâr Ağaoğlu, Alp Kesler, Yiğit Bostancı, Berkan Doruk Eke, Berent Baysal, Kerem Üster, Murat Varlık, Meral Aika Eren ve Ferit Ayrancı “Distinction” sertifikası; okulumuz içinde kendi seviyelerinde en yüksek puanı alan 9. sınıf öğrencimiz Kerem Gürses  “Pascal”, 10. sınıf öğrencimiz Berkant Doruk Eke “Cayley” ve 11. sınıf öğrencimiz Ferit Ayrancı da “Fermat” madalyası almaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

CEMC Uluslarası Matematik Yarışmasında Başarı

Bu sayfa 2.4.2018 16:39:25 tarihinde güncellenmiş ve 184 defa ziyaret edilmiştir.