Bilişim Teknolojileri Dersleri

Irmak Okulları olarak sürekli öğrenen ve çağına karşı sorumlu bireyler yetiştirmek amacıyla, bilişim teknolojilerinin akademik gelişime katkılarından faydalanarak, öğrencilerimize teknolojiyi sınıf içinde ve dışında yaşamlarına kolaylık sağlayacak şekilde kullanabildikleri alanlar sağlamaktayız. Bilgiye ulaşmada sınırların olmadığı bir okul toplumu bakış açısıyla, öğrencilerimiz bilişim teknolojilerini kullanarak, zaman ve mekandan bağımsız bilgiye ulaşabilmektedir.

Bilişim Teknolojileri dersleri, 21. yüzyıl becerileri kazandırmanın yanında  araştırma temelli öğrenmeyi, öğrencilerin edindikleri kazanımları hayalleri ve mesleki planlamalarıyla ilişkili hale getirmeyi, bireyselleştirilmiş öğretimi kolaylaştırmak ve gerçekleştirmek için yapılandırmacı ve öğrenci merkezli öğretimi desteklemektedir.

Ders kapsamında öğrencilerimize teknoloji becerileri yanında, kodlama ve programlama ile  problem çözme, iletişim kurma, takım çalışması, planlama, karar verme, değerlendirme ve yaratıcılık gibi hayatın her alanında faydalı olacak, 21. yüzyıl becerilerini geliştirme olanağı sunuyoruz.

Irmak okullarında, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi teori ve uygulamalı olarak işlenmektedir. Bu ders kapsamında,  21. yüzyıl becerilerini ile desteklenmiş, küresel rekabete açık öğrenciler yetiştirmek hedefimizdir.

Öğrencilerimiz,

bilgi ve bilgisayar becerilerini geliştirmeleri,

bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarının günlük hayattaki önemi ve kullanım amaçlarını kavramaları,

bilgi ve veri güvenliğini sağlamanın önemini ve  öğrencilerin sanal dünyada güvenliklerini artırmaları,

sanal dünyada etik ve sosyal değerlerini benimsemeleri,

günlük hayatlarında dijital vatandaş olarak tutum sergilemeleri,

bilgi paylaşımı için farklı platformlarda çalışma alanlarını tanımaları,

problem analizi ve çözüm yaklaşımları ile programlamaya ilk adımları atmaları amaçlanmaktadır.

Bu sayfa 29.5.2017 10:27:14 tarihinde güncellenmiş ve 5871 defa ziyaret edilmiştir.