Bilgi Okuryazarlığı

Özellikle basılı ve elektronik kaynakların artması, küreselleşme ile bilgiyi kullanma ve elde etme, doğru ve yanlış bilgiyi ayırt etmenin önemi, aranılan bilgiye ulaşma yöntemleri ve isteği bilgi okuryazarlığı kavramının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bilgi okuryazarı olan bireyler ihtiyaç hissettiği bilginin farkına varır ve tanımlar, bilginin bulunduğu kaynaklara erişim yöntemlerini bilir, belirler ve ulaşır, elde ettiği bilgileri kendi bilgisiyle karşılaştırır, değerlendirir, düzenler, etkili biçimde kullanır ve uygulamalarla çevresine iletir, yorumlayarak yeni üretimlerde kullanır.

Kütüphane ve Bilgi yönetimi olarak öğrencilerimizle paylaşımda bulunduğumuz Kütüphane Rehberliği çalışmalarımızla her sınıf düzeyinde farklı uygulamalar gerçekleştiriyor, kavramları işleyerek onların birer bilgi okuryazarı olmasını sağlıyor, PYP ünite konularına entegre olarak, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz.

Bu sayfa 9.2.2017 14:39:45 tarihinde güncellenmiş ve 3519 defa ziyaret edilmiştir.