(AP) Programı nedir?

İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede AP Programı uygulanmakta ve tanınmaktadır. Program, öğrencilere yurtdışı üniversitelere başvuru, kabul aşamasında ve derslerden muaf olmada avantajlar sağlarken yurtiçinde de (Sabancı, Koç, Özyeğin Üniversiteleri) lisedeyken aldıkları derslerden muaf olma ve kredi tamamlama olanağının yanı sıra burs alma şansı da sunmaktadır.

1900’de Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuş olan College Board, bir yükseköğrenim kurumudur. Öğrencilerin yükseköğrenime kabulünü sağlayacak standart testler, müfredatlar ve kaynaklar üretmektedir. AP, sundukları programlardan biri olup ön üniversite programı olarak da adlandırılabilir. Üniversiteye kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Bu sayfa 8.2.2017 12:44:39 tarihinde güncellenmiş ve 1665 defa ziyaret edilmiştir.