5. Irmak Münazara Ligi'nin Final Karşılaşmasını Ortaokul Takımı Kazandı.

Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel Irmak Münazara Ligi, 28 Mart Çarşamba günü, Irmak Kültür Merkezi’ndeki final karşılaşmasıyla sona erdi.

İkinci dönem başından bu yana yapılan ve toplamda 68 öğrencinin yarıştığı sınıflar arası karşılaşmaların sonucunda en yüksek yarışmacı puanlarını alan öğrencilerden ortaokul ve liseyi temsil edecek takımlar belirlendi. Bu sonuçlara göre 5 C sınıfından Kerem MOĞOL, 6 C sınıfından Duru KOYUNCU ve 8 C sınıfından Doğa BACINOĞLU’ndan oluşan ortaokul takımı; 9 A sınıfından Ecenaz BİLGİLİ, Öykü GÜVEN ve 10 A sınıfından Kaan KULELİ’den oluşan lise takımıyla karşılaştı.  Ortaokul ve lise öğrencilerinin büyük bir ilgi ve heyecanla izlediği karşılaşmada, lise takımı “hükümet” olarak, “herhangi bir anının, olayın, ya da kişinin hafızadan tamamen silinmesini sağlayan bir cihaz icat edildiği” varsayımıyla, “Bu cihazın kullanılması serbest olmalıdır.” tezini savunurken, ortaokul takımı da “muhalefet” olarak “Bu cihazın kullanılması yasaklanmalıdır.” tezini savundu.

Sürecin organizasyonunda da aktif rol alan Kerem ATEŞ, Berke ÇALBAŞ, Zeynep ÜRER ve Ilgaz ATAK’ın jürilik yaptığı ve her yıl olduğu gibi, yine çok çekişmeli geçen ortaokul – lise karşılaşmasını, muhalefet kanadını temsil eden ortaokul takımı kazandı. Karşılaşma sonrasında 5. Irmak Münazara Ligi’nde kendi sınıflarını temsil eden tüm yarışmacılara sertifikaları verildi.

5. Irmak Münazara Ligi'nin Final Karşılaşmasını Ortaokul Takımı Kazandı.

Bu sayfa 9.4.2018 16:39:24 tarihinde güncellenmiş ve 230 defa ziyaret edilmiştir.