3. Sınıf Öğrencilerimiz Modern Diller Dersi Kapsamında İşitme Engelliler Okulundan Gelen Öğrencileri Misafir Ettiler

3. sınıf öğrencilerimiz, Modern Diller dersi kapsamında PYP ünitesi “Hak ve Sorumluluklarımız yaşamımızı etkiler.”  ana fikrinden yola çıkarak 24 Ekim Perşembe günü Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulundan 7 öğrenciyi okulumuzda misafir ettiler. Bu etkinlik kapsamında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı Pantomim Bölüm Kurucusu ve Pantomim Sanatçısı Vecihi Ofluoğlu’nun atölye çalışmasıyla hem misafirlerimiz hem de 3. sınıf öğrencilerimiz seslerini kullanmadan hareketlerle kendilerini ifade etmeyi deneyimlediler. Irmak Okulları pantomim kulübünden öğrencilerimiz “Hoş geldin” " pantomim performansı ile etkinliğimizi renklendirdi.    İşitme engelli misafirlerimiz öğrencilerimizle okul ortamlarını ve kendi okullarında kullanılan farklı eğitim yöntemlerini paylaşıp  bizlere kendi işaret dillerinde bazı kalıpları ifade etmeyi öğrettiler. Bu etkinlikle öğrencilerimiz engellere rağmen her insanın kendini ifade etme ve öğrenme hakkına sahip olduğunu farkına varmış oldular.

Bu sayfa 25.10.2019 10:51:55 tarihinde güncellenmiş ve 116 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica