2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılının Lise Laf Ebeleri" Belli Oldu.

Türkçe – Edebiyat Bölümü tarafından, 13 Şubat Perşembe günü lise sınıfları arasında gerçekleştirilen 8. Geleneksel  “Laf Ebesi”  Hazırlıklı – Hazırlıksız Konuşma Yarışması, her yıl olduğu gibi, bu yıl da renkli ve eğlenceli geçti. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini doğru bir şekilde ifade edebilme ve topluluk karşısında konuşabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmamız, 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı “laf ebesi” olan Kerem Bayındır’ın açılış sunumuyla başladı. İki bölümden oluşan yarışmanın ilk bölümünde öğrenciler, kendi seçtikleri bir konu hakkında dörder dakikalık bir hazırlıklı konuşma, ikinci bölümde ise kura ile belirlenen konular üzerine üçer dakikalık bir hazırlıksız konuşma yaptılar.

Hazırlık sınıfları adına İpek Duru IŞIK, Mobin HAZRETİ;  9. sınıflar adına Alara TURAN, Bora Colin GÖKPINAR, Oltun Erim ÖZAVCI; 10. sınıflar adına Başar SADIKOĞLU, Elif Berfin YILDIRM, Onur DÖRDÜNCÜ; 11. sınıflar adına Zeynep Ece EREZ, Tayfun ORAL ve Arın TÜRK’ün katıldığı yarışmanın sunuculuğunu yine Kerem BAYINDIR yaptı. Nazlı YAMAN da kura çekimi ve hazırlıksız konuşma konularının belirlenmesi sürecinde yarışmacılara yardımcı oldu.

Jüri, yarışmacılarının konuşmalarını “konuya hâkimiyet, tutarlılık, telaffuz, akıcılık, özgünlük, sözcük hazinesinin zenginliği” gibi yönlerden değerlendirdi ve jürinin değerlendirmesi sonucunda 9 A sınıfından Alara TURAN birinci, 10 A sınıfından Başar SADIKOĞLU ikinci ve 10 B sınıfından Elif Berfin YILDIRIM da üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim eden Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ülkü ARIOĞLU da kısa bir konuşma yaptı.

Dereceye giren öğrencilerimizi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılının Lise Laf Ebeleri

Bu sayfa 14.2.2020 09:33:59 tarihinde güncellenmiş ve 43 defa ziyaret edilmiştir.

Yandex.Metrica