2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılının "Laf Ebeleri" Belli Oldu

Türkçe – Edebiyat Bölümü tarafından, 14 Aralık Cuma günü ortaokul ve lise sınıfları arasında gerçekleştirilen 7. Geleneksel  “Laf Ebesi”  Hazırlıklı Hazırlıksız Konuşma Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanlı, renkli ve eğlenceli geçti. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini doğru bir şekilde ifade edebilme ve topluluk karşısında konuşabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmamız, geçen yılların birincileri olan Nehir KARAKOCA ve Kerem BAYINDIR’ın açılış sunumuyla başladı. İki bölümden oluşan yarışmanın ilk bölümünde öğrenciler, kendi seçtikleri bir konu hakkında 4’er dakikalık bir hazırlıklı konuşma; ikinci bölümde ise kura ile belirledikleri konular hakkında 3’er dakikalık bir hazırlıksız konuşma yaptılar. 5. sınıflar adına Melis USANIR, 6. sınıflar adına Kerem MOĞOL, 7. sınıflar adına Eda BÜLBÜL, 8. sınıflar adına Emir Mert GÜNGÖR, hazırlık sınıfı adına Alp EROL, 9. sınıflar adına Gamze ŞİMŞİR, 10. sınıflar adına Arın TÜRK ve 11. sınıflar adına da Nil TUNA’nın katıldığı yarışmanın sunuculuğunu 5 C sınıfından Zeynep Ada YILMAZ yaptı. Zeynep Ada’ya 5 A sınıfından Zeynep GÜRCALİOĞLU ve Berra BAKIRCIOĞLU da yardımcı oldular. çJüri, yarışmacılarının konuşmalarını “konuya hâkimiyet, tutarlılık, telaffuz, akıcılık, özgünlük, sözcük hazinesinin zenginliği” gibi yönlerden değerlendirdi ve jürinin değerlendirmesi sonucunda 5 B sınıfından Melis USANIR birinci, 11 B sınıfından Nil TUNA ikinci ve 7 B sınıfından Ela BÜLBÜL de üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerimizi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılının

Bu sayfa 17.12.2018 10:10:48 tarihinde güncellenmiş ve 259 defa ziyaret edilmiştir.